В будинку спека, а кондиціонера немає? Цілком можливо впоратися без нього 5 способами

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи охолодження кімнати без кондиціонера
Охолодження кімнати у спеку. Фото: vpolshchi.pl

Охолодити приміщення можливо без кондиціонера

Хоча на календарі вже перші осінні дні, але спека на вулиці стійко тримає свої позиції. Щоб не страждати від високих температур вдома, можна самостійно охолодити кімнату без затратного кондиціонера, ще й суттєво заощадити на електроенергії.

Прості способи охолодження до снаги кожному. Озброюйтеся ними, щоб не страждати від спекотних днів, радить meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як охолодити кімнату без кондиціонера

  • Вікна. На день потрібно завішувати вікна шторами, не залишаючи жодної шпарини для сонячних променів. Тоді кімната не нагріватиметься протягом дня;

  • Зволоження повітря. Найкраще придбати зволожувач або розставити по кімнаті миски з водою, періодично розпилюючи воду розпилювачем.

  • Заморожування води. Розставте по квартирі пляшки з замороженою водою. Під час розмороження вони охолоджуватимуть повітря у кімнатах.

  • Прохолодна ванна чи душ. Приймайте прохолодний душ перед сном та користуйтеся шампунем з евкаліптом, щоб додатково охолодитися.

  • Постіль. Зробіть сон комфортним за допомогою прохолодної постільної білизни. Перед сном за 2-3 години покладіть простирадло до морозильної камери.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добре рятують від спекотних днів спеціальні штори-блекаут. Адже вони мають високу щільність та гарантують повне затемнення.