Ви більше не будете варити овочі для "Олів'є" та "Шуби": знайшли простіший спосіб

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як варити овочі в мікрохвильовці
Лайфхак з мікрохвильовкою. Фото: rbc.ua

Мікрохвильовка – і ніяких брудних каструль

Ми розповідали, чому їжа після мікрохвильовки може залишатися холодною. В цілому цей кухонний гаджет може вирішити чимало проблем. І одна з них - відварювання овочів для салатів.

Зазвичай цей процес займає чимало часу та сил, та й залишає по собі брудні каструлі. Однак саме мікрохвильовка допоможе вам цього всього уникнути. “Хочу” розповідає, як відварити овочі у ній.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як варити в мікрохвильовці овочі для салатів?

Морква, буряк, картопля – ідеальні кандидати для швидкого приготування в мікрохвильовій печі. Ретельно вимийте овочі та обсушіть їх.

Кожен овоч окремо загорніть у харчову плівку. Це створить ефект пароварки і збереже вологу всередині овочів. Помістіть упаковані овочі в мікрохвильову піч.

Встановіть час приготування. Для моркви це 10 хвилин, для буряка - 13-15 хвилин. Час для картоплі залежить від розміру овоча, загалом це 5-7 хвилин.

Після закінчення часу акуратно розгорніть плівку і перевірте готовність овочів виделкою. Якщо овоч легко проколюється, він готовий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після цього залишиться лише нарізати овочі. До речі, ви знали, що в мікрохвильовці можна навіть варити кукурудзу? Ми розповідали, як.