Від цього засобу під час прання користі більше, ніж від прального порошку

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Складні плями відіпре оцтовий відбілювач
Вивести складні плями можна розчином приготованим самостйно. Фото: gadgets.ua

Перетворіть прання на задоволення з користю

При пранні речей господині намагаються знайти найкращий порошок чи гель. Потрібно, щоб він був якісним, мав приємний запах, гарно прав і виводив найстійкіші плями. Проте далеко не усі засоби можуть впоратися з застарілими плямами, але такий засіб під силу приготувати самостійно.

Плями від жиру, поту, крові чи трави досить важко відіпрати, особливо з білих речей. Тут у пригоді стане саморобний мийний засіб, який ви зробите самі за кілька хвилин, розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зробити відбілювач самостійно

Потрібно у мисці 2/3 склянки 9% столового оцту з 1 літром води. Покладіть брудні речі у розчин та залиште на 10-30 хвилин. Якщо плями дуже старі краще почекати 2-4 години.

При пранні у пральній машинці засипте порошок у спеціальний відсік, а оцтовий відбілювач залийте прямо в барабан пральної машини. Лише врахуйте, при пранні шовку або одягу з інших делікатних матеріалів, на літр води знадобиться лише чверть склянки оцту.

Перед тим, як застосувати оцтовий відбілювач радимо перевірити його на непомітній ділянці тканини. Адже невідомо, як зреагує матеріал на засіб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували шпаргалку для різних видів плям. Тримайте під рукою, щоб завжди знати, чим і що краще виводити.