Відпочинок в Неаполі та схеми наживи на туристах - на що звертати увагу у відпустці

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як намагаються заробити на туристах у Неаполі
Кава в кафе Неаполя. Фото: booking.com

Якщо ви турист в незнайомій країні - будьте дуже уважні і носіть з собою калькулятор

Неаполь - надзвичайно красиве, комфортне та приємне місто для прогулянок та відпочинку. Але туристам, які вперше відвідують його потрібно бути уважними, адже є багато нюансів про які вам ніхто не розповість.

Милуватися краєвидами, архітектурними спорудами, смакувати кавою та ніжитися на пляжі - все це можливо у Неаполі. Лише при замовленні у кафе, кав’ярні чи ресторані треба уважно робити замовлення, щоб не переплатити двічі більше. Хочу! з власного досвіду розповідає, як можуть скористатися довірливістю туристів та незнанням місцевих звичаїв, щоб додатково заробити гроші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ми були досить здивовані, коли прогулюючись зранку помітили, що в один закладах немає вільного місця, а інші - стоять пусткою. Річ у тому, що при замовленні страви, напою, випічки чи кави ціна на винос одна, а за столиком - значно дорожча.

Тому деякі місцеві підприємці вдаються до маркетингового ходу, щоб привабити більше відвідувачів. Вони не беруть плату за споживання за столиками з 8 до 10 години ранку. В інший час, щоб поласувати у закладі доведеться доплатити. Наприклад, горнятко кави з собою коштує 2 євро, а випити його сидячи за столиком - 4 євро. Це ж стосується смаколиків, страв, коктейлів та всього, що пропонує заклад.

Тому добре подумайте, чи варто переплачувати вдвічі більше за сумнівний сервіс, щоб випити каву сидячі за столиком. Та й меблі тут здебільшого пластикові і розташовані біля дороги з інтенсивним рухом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як ресторан у Мілані підняв ціну на гавайську піцу до 100 євро. Вона має шалений попит серед туристів, що ображає гурманський смак італійців.