Впоратися самостійно чи довірити професіоналам? Як правильно помити брудне авто на мийці самообслуговування (ВІДЕО)

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Інструкція для миття авто на мийці
Помити авто на мийці самообслуговування. Фото: driver.top

Мити машину можна самостійно біля дому, або ж на мийці

Більшість водіїв, особливо у теплу пору року надають перевагу миттю авто біля дому власними зусиллями. Проте іноді не вистачає часу на якісне очищення, тому на допомогу прийде автомийка чи мийка самообслуговування.

Здавалося б, що може бути простіше: приїхав, ввімкнув воду і мий в задоволення. Проте цей процес потребує певних правил та попередньої підготовки, розповідає fajnamyjka.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Хороша мийка самообслуговування має багато переваг і до неї завжди буває черга.

Як мити машину на автомийці

✅Для якісного миття авто потрібно правильно припаркуватися. Як правило є спеціальне позначення на підлозі, яке виконує роль орієнтира для встановлення автомобіля.

✅Почати потрібно з вступного або попереднього миття. Це очищення поверхні автомобіля від бруду завдяки спеціального шланга, вода із якого виходить під тиском. Очищення слід проводити на відстані приблизно 30-40 сантиметрів від поверхні машини.

✅Основне миття включає нанесення спеціальної піни, під дією якої повинні розчинитися застарілі плями та інший бруд. Нанесіть піну, зачекайте кілька хвилин, потріть плями м’якою губкою.

✅Змийте піну з транспортного засобу. Оберіть на терміналі режим ополіскування, для якого використовуємо воду без розчиненого у ній мийного засобу. Шланг потрібно тримати під кутом 45 градусів відносно поверхні автомобіля.

✅Диски. На деяких мийках самообслуговування можна також зустріти режим миття дисків. Для цього з пістолета подається вода із спеціальним кислотним засобом, який ідеально відчищає поверхню дисків.

✅Сушити машину потрібно потоком теплого повітря та замшевої ганчірки.

✅Віск. За допомогою розпилювального пристрою ―нанесіть тонкий шар воску на поверхню автомобіля, щоб захистити лакофарбове покриття автомобіля від негативних впливів зовнішнього середовища.

✅Осмос. Це спецпрограма, при якій з апарату високого тиску подається очищена вода, яка не містить солей і інших домішок, які зазвичай залишають розводи на кузові після висихання.

✅Чистка салону. Витягніть гумові килимки та помийте їх водою з мийним засобом. Пропилососьте оббивку та панель.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як ретельно почистити салон автомобіля. Адже важливо мити машину не лише зовні, а й всередині.