Встигніть дати це буряку в липні: секрет великих та солодких бурячків

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як підживити буряк в липні
zaxid.net / Секрети смачних буряків

Як виростити солодкий буряк

Ми розповідали, чи можна їсти помідори з фітофторою. Тепер ділимось порадами, які допоможуть виростити великий, соковитий та солодкий буряк.

Липень – вирішальний місяць для формування соковитих буряків. Щоб отримати багатий урожай, рослинам потрібне правильне харчування. Детально розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому буряки потребують додаткового підживлення саме в липні?

Річ у тім, що у цей період буряки активно нарощують коренеплоди, витрачаючи багато поживних речовин. Якщо не забезпечити рослини необхідними елементами, коренеплоди будуть дрібними та несмачними.

Які добрива використовувати?

Фосфорні та калійні добрива - саме вони сприяють активному росту коренеплодів та покращують їх смакові якості. Можна використовувати монофосфат калію, суперфосфат та хлористий калій. Також не забудьте про добрива з мікроелементами - зола є чудовим джерелом калію, кальцію та інших корисних речовин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярний полив і розпушування ґрунту також сприяють гарному росту буряків. До того ж, в липні можна не лише підживлювати ті культури, які вже ростуть, але й садити нові - ми розповідали про рослину, яку варто посадити саме зараз.