Встигніть підживити томати у липні: важливе добриво, з яким плоди будуть швидше червоніти

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

добриво для томатів
Hochu.ua / Чим підживити помідори

Липень - пора останнього підживлення помідорів

Ми розповідали, чому троянда перетворюється на шипшину. Тепер розповідаємо, чим підживити томати, щоб плоди швидше червоніли і були смачними.

Липень – це час останнього підживлення томатів, коли потрібно допомогти рослині направити всі сили на дозрівання плодів. Важливо використовувати добрива, що містять фосфор і калій, але уникати азоту. Детально розповідаємо разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим підживлювати помідори в липні

Гумат калію

На 10 літрів води додайте 1 столову ложку препарату. Проводьте обробку раз на 14-21 день до збору врожаю. Поливайте по вологому ґрунту.

Попіл

На 10 літрів води додайте 1 склянку попелу та полийте помідори. Нерозчинений попіл насипте під кущі. Для обприскування 300 г попелу беремо на 3 л води, кип'ятити 30 хвилин, настояти 5 годин. Розвести 1:10, процідити, обприскати. Настій коров'яку

1 л коров'яку, 20 г суперфосфату, 20 г сірчанокислого калію, 10 г сечовини, 10 г вапна, 2 г мідного купоросу на 10 л води. Для низькорослих сортів – 1-1,5 л на кущ, для ліановидних – 2 л на кущ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не перегодовуйте томати добривами, дотримуйтесь інструкції. Також важливо дотримуватись правильного режиму поливу - ми розповідали, як давати томатам воду.