Хочете мати ідеальну шкіру? 5 порад від дерматолога

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила догляду за шкірою
Догляд за шкірою. Фото: birdcosmetics.ua

Доглядати за шкірою потрібно постійно, а не час від часу

Наша шкіра є відмінним захисним бар’єром, але щодня вона втрачає понад 40 тис. клітин. Тому піклуватися про неї потрібно постійно і дбайливо.

Шкіра регулює температуру організму і захищає від хвороб, інфекцій, сонця та інших атмосферних елементів, щоб мати можливість залишатися здоровими, сильними та активними. Тому не шкодуйте часу на догляд і турботу, радить clevelandclinic.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Важливо доглядати за шкірою правильно та перед використанням нових засобів обов’язково перевіряти їх на непомітній ділянці, радить дерматолог Шилпі Кетарпал, доктор медичних наук.

5 порад щодо догляду за шкірою

Щодня користуйтеся сонцезахисним кремом.

У сніжний або похмурий день ультрафіолетове випромінювання лише на 20% менше, ніж у сонячний день. Навіть коли ви їдете або сидите біля вікна, це видиме світло може потьмяніти нашу шкіру
каже дерматолог

Зволожуйте шкіру. Зволожувальний крем покликаний усунути в’ялість і зберегти вашу шкіру м’якою та здоровою. Доктор Кетарпал рекомендує використовувати зволожувальний крем протягом трьох хвилин після виходу з душу, щоб зафіксувати воду та зберегти шкіру зволоженою.

Не паліть. Це завдає шкоди шкірі.

Не видавлюйте прищі. Боріться з бажанням вичавити прищі, адже це може занести інфекцію, посилить висипання і призведе до появи нових рубців.

Зменшити використання продуктів з ароматами. Аромат насправді може бути шкідливим, оскільки він витягує вологу з вашої шкіри та робить вас більш схильними до алергії, подразнення та сухості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно наносити автозасмагу. Адже неправильне використання може призвести до появи плям.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.