“Хвостиками” вверх чи вниз: як зберігати яблука, щоб були свіжими до весни

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як зберігати яблука в погребі
Поради для зберігання яблук. Фото: 1zoom.me

Корисні поради для зберігання

Зібрати урожай мало - потрібно його ще й правильно зберегти. Ми розповідали про помилки у приготуванні квашеної капусти. Тепер ділимось корисними порадами щодо зберігання яблук.

Щоб насолоджуватися свіжими та соковитими фруктами всю зиму, важливо знати, як правильно їх зберігати. Розповідаємо разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секрети успішного зберігання яблучок

Збирайте яблука в суху погоду, коли вони досягли повної стиглості. Обережно знімайте плоди, уникаючи пошкоджень. Падалицю зберігати не варто - краще переробити її на компоти та варення. Не мийте яблука перед зберіганням – природний наліт захищає їх від псування.

Як зберігати яблука

Ідеальний діапазон температури – від +3 до +5°C. Підтримуйте помірну вологість та циркуляцію повітря.

Ідеально підійдуть льох або підвал, оскільки вони мають стабільну температуру. Прохолодні комори або балкони можна використовувати взимку.

Для великих об’ємів яблук підійдуть ящики. Викладіть яблука в один шар та пересипте тирсою або піском. Також можна перекласти папером. 

Важливо! Для гарного зберігання яблука краще вкладати хвостиками догори.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолоджуватися свіжими яблуками всю зиму. Також ми розповідали, у чому варто замочити зубчики перед висадкою озимого часнику.