Їжа не зіпсується при відключенні світла: як зберегти холод у холодильнику

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Поради збереження холоду в холодильнику при відключеннях
Зберігання їжі без світла. Фото: 5.ua

Зберегти їжу, щоб не псувалася при відключеннях світла, досить проблематично

Регулярними відключеннями світла українців вже не здивувати. Але варто знати, як зберегти продукти у такий час, коли холодильник не працює, а на вулиці висока температура.

Більшість людей знає, як зберігати їжу взимку, а що робити з продуктами влітку відомо не усім. Unian поділиться порадами, скільки часу холодильник тримає холод і як найкраще зберегти продукцію, адже іноді відключення є досить тривалими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що робити з холодильником після відключень світла

Зазвичай холодильник розрахований підтримувати температуру всередині протягом 10-16 годин, а морозильна камера довше - 36 годин. Проте ці цифри можуть відрізнятися від моделі техніки.

Після відключень температура падає поступово, але це залежить від заповненості холодильника, його стану та віку. Не потрібно після відключення світла відкривати дверцята та діставати продукти, адже за зачинених дверцят продукти в холодильнику залишатимуться холодними та безпечними до 4 годин, у повній морозилці - до 48 годин, а в напівпорожній морозилці - до 24 годин.

Як довше зберегти холод всередині холодильника без світла

Зберегти продукти забезпечивши холод у холодильнику можна за допомогою кількох лайфхаків, які рекомендує Центр громадського здоров'я України.

Безпечне зберігання продуктів - це насамперед правильний температурний режим. У холодильнику температура може бути 4 градуси Цельсія або нижче, у морозилці - 0 градусів або нижче.

  • Забезпечте наявність вдома сухого льоду у пакетах, брикетах чи пляшках та підкладайте на полиці для додаткового охолодження продуктів;

  • перевіряйте температуру в холодильнику і морозилці, за допомогою вбудованого чи звичайного термометра;

  • тримайте заморожену воду у пляшках у морозилці та під час відключень перекладайте її на полиці у холодильнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували перелік необхідних речей, які мають бути вдома на час відключень світла. Краще запастися ними заздалегідь та бути добре підготовленими.