Забудьте про розводи на скляних дверях: 2 ефективних засоби помити душ

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Від слідів на склі не лишиться і сліду
Відмити скло в душі без розводів. Фото: shutterstock.com

Скляні двері у душі помити без розводів надзвичайно складно

Двері душу можуть забруднитися від найменших крапель води. Коли вони висихають, на склі залишаються розводи, які необхідно інтенсивно терти, щоб повністю видалити.

Щоб скляні двері сяяли від чистоти, скористайтеся домашніми засобами, які знайдуться вдома. Вони відчистять поверхні до блиску і без жодної краплі хімії, радить realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як часто мити скляні двері душової кабінки

Найефективніше очищати їх після кожного приймання душу, щоб не лишалося жодної краплі води. Найкраще це робити рушником чи серветкою з мікрофібри, яка має відмінні поглинальні властивості. Але це не завжди технічно можливо, тому візьміть собі за правило мити їх кожного тижня під час прибирання у будинку.

Як очистити дверцята лимонним соком

Лимонний сік можна використовувати для щоденного очищення, лише уникайте мити кабіни з натурального каменю.

Змішайте у рівних частинах лимонний сік та дистильовану воду в пляшці з розпилювачем. Додайте 1/4 чайної ложки засобу для миття посуду. Розпиліть на скло починаючи з верхньої частини та зачекайте 5-10 хвилин. Неабразивною губкою або ракелем проводьте зверху вниз, щоб уникнути смуг та розводів. Змийте водою та витріть насухо серветкою з мікрофібри.

Як очистити скло дверей оцтом

Змішайте 100 мл дистильованого білого оцту з 200 мл дистильованої води в пульверизаторі. Додайте 1/4 чайної ложки рідини для миття посуду, щоб краще прилипав до скла. Струсіть та рясно нанесіть на скло. Зачекайте 5 хвилин, а тоді змийте водою і висушіть рушником з мікрофібри.

Як позбутися плям від води на склі

  • На половинку лимона насипте шар соди і протирайте місця з плямами. Змийте водою і ретельно протирайте рушником чи серветкою.

  • 1 столову ложку побутового аміаку, що не піниться додайте до 1 літра теплої дистильованої води та розмішайте в пульверизаторі. Розпиліть на плями від води та зачекайте 5 хвилин, а потім протріть це місце неабразивною губкою. Промийте водою і висушіть серветкою з мікрофібри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відмити лійку з душу за допомогою простого засобу. З цим інгредієнтом ви забудете про накип.