Забудьте про жовті плями на матраці та подушках: засіб, який виведе бруд без сліду

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Саморобний засіб від жовтих плям на матраці
Чистка матраца вдома. Фото: /son

Для якісного нічного відпочинку потрібно регулярно чистити матрац

Щоб матрац багато років залишався у придатному стані і забезпечував повноцінний сон, потрібно не лише чистити його, а й регулярно перевертати. Від якості матраца залежить хороший відпочинок.

Навіть на найкращих подушках та матраці з часом починають з’являтися брудні жовті плями, які не виводяться звичайними засобами для чищення. Але, якщо зробити спеціальний розчин, то про жахливу жовтизну можна забутися. Як приготувати засіб своїми руками, розповідає у своєму instagram Софія Сізова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що знадобиться

  • 1 літр води

  • 1 ч.л мила

  • 2 ст.л спирту (70%)

  • 2 ст.л перекису водню.

Як робити засіб

1. Змішуємо всі інгредієнти.
2. Добре змочуємо рушник у розчині.
3. Далі треба пропрасувати плями через мокрий рушник, і вони зникнуть на очах
4. Для зручності можна одягнути рушник на праску.
5. Після цього просто пропрасуйте вологі місця, щоб забрати зайву вологу.

Цей метод надзвичайно ефективний, адже тут мило допомагає розчинити жир та інші органічні забруднення, що утворюють плями, а спирт ефективно розчиняє жири, масла і бактерії, які можуть бути присутні на подушках та матраці. Також він швидко випаровується, що допомагає скоротити час висихання.

А перекис водню – відбілюючий агент, що окислює органічні плями, включаючи ті, що спричинені потом. Він також дезінфікує поверхні, знищуючи бактерії. Нагрівання праскою допомагає активізувати хімічні процеси й виводити плями з тканини, а рушник швидко вбирає вологу та забруднення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добре почистити матрац насухо, можна за допомогою соди. Це швидкий процес, який потрібно періодично робити, щоб якісно очистити матрац.