Зробите цю помилку - і троянди загинуть: на якому місці їх не можна садити

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

куди не можна садити троянди
Hochu.ua / Не всі місця підходять трояндам

Де не місце саджанцю троянди

Вибір місця для культури часто є ключовим моментом. Ми розповідали, що не варто садити біля малини. Тепер розповідаємо, як обрати місце для осінньої посадки троянд.

Неправильно обране місце може стати причиною хворобливого стану рослини і навіть її загибелі. Давайте разом із Ukr.Media розберемося, які ж помилки найчастіше допускають садівники.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Які місця не підходять для осінньої посадки троянд

  • Тінисті ділянки, адже троянди – це сонцелюбиві рослини. У тіні вони будуть витягуватися, слабшати і рідше цвісти.

  • Місця з сильним вітром, тому що протяги можуть пошкодити молоді пагони, особливо восени, коли рослини ще не встигли добре укоренитися.

  • Низини також не підходять - у них часто застоюється волога, що може призвести до загнивання коренів і розвитку грибкових захворювань.

Виберіть місце, яке добре освітлюється сонцем протягом більшої частини дня. Ідеально, якщо місце посадки буде захищене від сильних вітрів будівлями, парканами або іншими рослинами. Грунт повинен добре пропускати воду, щоб уникнути застою вологи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний вибір місця для осінньої посадки троянд – це запорука їхнього успішного вирощування. Також ми ділились лайфхаком для зберігання врожаю картоплі.