4 способи зіпсувати нову сковорідку: що зашкодить антипригарному покриттю

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Антипригарна сковорідка і догляд за нею. Фото: freepik

Антипригарне покриття потребує особливого догляду

Готувати на сковорідці з антипригарним покриттям - це суцільне задоволення. Їжа не пригорить, витрата олії значно скорочується, страви мають особливий смак, але всі ці плюси діють до першої подряпини…

Не усі господині знають, що така сковорідка потребує делікатного очищення, догляду та миття. Наприклад, зберігати готові страви довго у ній не можна, запікати у духовці - не рекомендується, а зберігати краще у підвішеному стані, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Металеві аксесуари

Металеві лопатки, виделки та ножі можуть серйозно пошкодити антипригарне покриття сковорідки. При контакті металу з поверхнею утворюються подряпини, які руйнують покриття і сприяють його зносу, тому потрібно використовувати лише дерев’яні, силіконові або пластикові лопатки та ложки для готування.

Перегрів порожнього посуду

Антипригарні сковорідки не можна залишати на вогні без продуктів або олії, оскільки це призведе до пошкодження покриття, а перегрівання протягом тривалого часу порожньої сковорідки може деформувати покриття. Тому розігрівайте сковорідку з кількома краплями олії чи частиною продуктів.

Догляд не за правилами

Сковорідки з антипригарним покриттям миються м’якими губками і неагресивними мийними засобами, щоб уникнути пошкодження. Жорсткі губки або агресивні хімічні засоби не застосовуйте, щоб не зіпсувати поверхню.

Застосування кулінарного спрею

Використання кулінарного спрею під час приготування страв може призвести до того, що лецитин, який є у складі спреїв з часом прилипатиме до поверхні псуючи покриття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна зробити зі звичайної сковорідки - антипригарну. З таким процесом впорається кожна господиня.