І їжа не прилипатиме: відновити антипригарне покриття можна самостійно

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Неважливо, найдорожча у вас сковорідка з антипригарним покриттям, чи з бюджетного сегмента, з часом їжа на ній починає прилипати . Це псує смак страви і відмити її іноді буває надто складно.

Мало хто з господинь володіє інформацією, що це можливо зробити самостійно. Відновити антипригарне покриття настільки просто, що з цим справиться кожна людина, розповідає facedobra.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що для цього потрібно:

  • 0, 5 склянки води;

  • 2 ст.л солі;

  • 1 ст.л олії.

Поставте пательню на плиту і вилийте на неї воду розмішану з сіллю. Зробіть великий вогонь, щоб вода повністю випарувалася. Не забувайте періодично помішувати воду у сковорідці, щоб сіль рівномірно покривала усю поверхню.

Перемішуємо до тих пір, поки води залишиться зовсім трохи, тоді зменшуєте вогонь до мінімального рівня, сіль прогріває пательню ще 3-4 хв. Далі промиваєте сковорідку без мийного засобу, простою водою і ставите знову на вогонь.

І їжа не прилипатиме: відновити антипригарне покриття можна самостійно - фото №1

Розігрійте суху пательню і додайте олію, ретельно промазавши її пензликом по всій внутрішній поверхні і стінках.Доведіть нагрівання до появи диму і на мінімальному вогні продовжуйте ще 10-15 хв.

Потім не чекаючи поки охолоне, добре промийте її з мийним засобом. Повторіть миття двічі. Якщо ви часто користуєтеся сковорідкою, то цей спосіб допоможе продовжити строк служби на 1-3 місяці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сковорідки з антипригарним покриттям люблять делікатне поводження. Їх не можна шкрябати і перевертати їжу металевими виделками. Також потрібно знати засоби для очищення , адже не усі їм підходять.