8 правил для зберігання фруктів: як подовжити свіжість простими способами

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Зберігання фруктів. Фото: Хочу!

Фрукти можуть зберігатися тижнями, якщо дотримуватися певних правил

Фрукти мають бути присутні на нашому столі кожного дня. Особливо корисні та багаті вітамінами вони у сезон. При правильному зберіганні можна суттєво продовжити свіжість і соковитість фруктів і ягід.

Фрукти можуть швидко псуватися, а викидати їх нераціонально та зовсім не дешево. Тому потрібно скористатися важливими порадами для збереження продуктів, рекомендує bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Зберігання нарізаних фруктів у лимонному соку. Іноді після застілля лишається багато нарізаних фруктів, які швидко чорніють і псуються. Замочування у лимонному соку допоможе попередити потемніння. На 100 мл води додайте 20 мл соку.

  • Зберігайте фрукти у передній частині холодильника. Коли продукти знаходяться перед очима, ви про них не забудете, тому вчасно помітите сліди гниття чи почорніння.

  • Не варто мити фрукти заздалегідь. Мийте фрукти безпосередньо перед вживанням. Волога може призвести до швидкого пліснявіння.

  • Регулярно оглядайте фрукти. Завжди викидайте фрукти зі цвіллю, щоб вони не призводили до псування інших поряд.

  • Паперові рушники. Завжди кладіть зверху у контейнер з ягодами паперову серветку чи рушник, щоб запобігати швидкому псуванню і видалити зайву вологу.

  • Зберігайте окремо. Різні види фруктів потрібно класти окремо один від одного, щоб уникнути поєднання фруктів, що виділяють етилен, із фруктами, чутливими до етилену, які прискорюють дозрівання.

  • Місця для зберігання. Грейпфрути, апельсини, кавуни, лимони та лайми слід зберігати при кімнатній температурі для кращого смаку.

  • Заморожування. Якщо ви придбали багато фруктів, частину краще заморозити. Найкраще для цього підходять манго, ананаси та ягоди. Вимийте та висушіть фрукти, наріжте їх, якщо потрібно, і заморозьте їх одним шаром на деку, застеленому вощеним папером. Після повного заморожування перемістіть фрукти в герметичний контейнер чи пакет.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо знати, що не усі фрукти та ягоди треба мити перед вживанням. Ознайомтеся з переліком для вашої зручності.