Чи варто класти мандарини в холодильник: деталі, які збережуть фрукти смачними та солодкими

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обрати найсолодші мандарини . Тепер ділимось порадами, які допоможуть якомога довше зберегти фрукти смачними.

Головний фрукт грудня і Нового року — мандарини. Часто ми стараємось купувати їх заздалегідь, якнайбільше. Як їх зберегти їх свіжими і привабливими на кілька тижнів, розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи варто класти мандарини в холодильник

Це здається логічним рішенням, однак є нюанси. Так мандарини не збережуться довго, якщо не дотримуватися кількох правил. Мандарини найкраще зберігати не в холодильнику, а в льосі або підвалі. Ідеальна температура для них - від +6 градусів, що дещо вище, ніж звичайна температура холодильної камери. Але льох є далеко не у всіх, а просто у квартирі мандарини будуть швидко засихати і псуватися. Тому холодильник — для багатьох залишається найприйнятнішим варіантом.

Як правильно зберігати мандарини в холодильнику

Мандарини слід класти у відділення для овочів і фруктів. Саме там найвища температура всередині холодильника та підходяща вологість.

Витягніть їх з поліетиленового пакета перед тим, як зберігати. Без доступу повітря мандарини дуже швидко псуються, починають пліснявіти. Також багато хто радить змастити шкірку рослинною олією - це повинно захистити фрукт від пересихання та впливу сторонніх запахів.

Не кладіть мандарини разом із бананами, яблуками. Ці фрукти виділяють етилен, газ, який сприяє дозріванню фруктів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також перед вживанням фрукти з магазину слід мити теплою водою з милом. Також ми розповідали про те, як правильно зберігати борошно .