Американський шеф розкрив секрети устриць: правильний метод їх поїдання шокує вразливих гурманів (відео)

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

megamarket.ua / Секрети смачних устриць

Чому їх потрібно їсти живими

Ми розповідали, яка помилка псує смак кави. Тепер, до Всесвітнього дня устриць, розповідаємо, як їх потрібно їсти та чому цей метод вживання делікатесу може вразити непідготовлених гурманів. 

Секретами поїдання устриць у своєму тиктоці поділився шеф-кухар нью-йоркського ресторану Lenny's Clam, Джозеф ДеКандіа. Виявляється, щоб насолодитися справжнім смаком устриць, їх потрібно їсти живими!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому саме живими?

Свіжі устриці мають особливий, солодкуватий смак океану. Чим довше вони лежать поза водою, тим більше втрачають свої смакові якості. Парадоксально, але факт: живі устриці безпечніші для споживання. Коли устриця закрита, вона фільтрує воду і очищається від шкідливих речовин. Відкрита ж устриця стає вразливою до бактерій.

Якщо на живу устрицю капнути лимонного соку, вона почне трохи рухатися. Це ознака її свіжості.

Як визначити свіжість устриць?

Свіжа устриця має щільно закриту раковину. Якщо вона легко відкривається, це може свідчити про те, що устриця вже почала псуватися. Свіжа устриця має легкий морський аромат. Якщо відчувається неприємний запах, від такого продукту краще відмовитися.

Отже, устриці зазвичай їдять сирими, додаючи трохи лимонного соку для свіжості. Також ми розповідали, яке м’ясо не підходить для шашлику.