Без примусу та з великим задоволенням: 10 мультиків для дошкільнят, щоб вивчити абетку та навчитися читати

Діти

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вчимо дітей читати за допомогою мультиків. Фото6mandarinka.com.ua

Вчитися читати найкраще ігровій формі

Перед тим, як навчити дитину читати, потрібно пробудити інтерес та любов до книг. Найкраще це робити в ігровій формі та за допомогою мультфільмів.

Швидко опанувати абетку та сформувати свої перші навички читання допоможе добірка з 10 цікавих мультфільмів. Вони настільки легкі та яскраві, що дивитися можна і дорослим, радить oselyaua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Українська абетка – книга”

Розповідь подається у вигляді захопливої 3D книги, яка ніби оживає перед очима малюків. Сюжети постійно змінюються і на кожній сторінці відбуваються пригоди зі зміною літери.

“Рідна абетка”

Авторка цікавої навчальної інформації - письменниця, дизайнерка і мама двох дітей Юлія Сірих. Вона прагнула створити таку абетку, де кожна літера передавала б глибокий зміст української самобутності і традицій.

“Мульт-абетка”

Навчальне відео українською мовою для маленьких дітей з улюбленими героями сучасних мультфільмів, імена яких починаються на певну літеру.

“Музична абетка для дітей”

Найефективніше вивчати алфавіт проспівуючи його. Кожна літера яскравої анімації зображена різними кольорами і намальовані декілька персонажів, назви яких починаються на цю літеру.

“Балакаюча абетка”

Це сама незвичайна і цікава інтерактивна абетка, з якою дитина не тільки вивчить букви, а й отримає багато задоволення від гри. Дитяча пісенька з літер української абетки. Вивчаємо український алфавіт легко, швидко та весело. Кожна буква представлена потішною тваринкою - вивчення літер від А до Я стає ще веселішим. Краща пісенька для вивчення алфавіту дітьми віком від 2-х років.

“АБЕТКА. Вчимо букви! Розвивальні мультики українською мовою для дітей”

Цікава анімація створена у форматі скрайбінгу – коли озвучується літера - уявна рука тут же промальовує відповідного яскравого персонажа, який миттєво оживає, рухається і щось промовляє.

“Акула зубата”

Кожна літера абетки супроводжується віршиком про певного персонажа, який читає авторка – поетка Ганна Чубач, назва якого починається на відповідну літеру абетки, приємною милозвучною музикою і відповідною книжковою ілюстрацією. Віршики читає авторка – поетка Ганна Чубач.

“Мультіпедія. Зоологічний український алфавіт”

Тітонька Сова пропонує вивчити літери абетки, здійснивши уявну подорож до світу тварин. На кожну літеру не тільки пропонується тварина відповідної назви, але і зображується середовище її існування. 

“Вчимося читати склади”

Літери представлені у вигляді живих істот з оченятами, які рухаються і беруться за руки, а в цей час диктор промовляє спочатку окремі звуки, а потім склад, який утворився після того, як літери стали поруч.

“Читаємо по складах. Морські мешканці”

У анімації зображується принцип утворення слів зі складів у цікавому форматі: промальований мешканець морського царства і поряд показані склади, пофарбовані в окремий колір, які треба скласти і утворити слово – його назву. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які казки не варто читати своїм дітям. Чому це важливо, розповідає Дмитро Карпачов.