Дмитро Карпачов назвав 3 шкідливі казки, які не варто читати своїм дітям

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Не всі казки несуть за собою позитивний зміст і корисний підтекст. Наприклад, є такі, що спонукають до поганої поведінки або поганого ставлення до навчання. Раніше ми писали про сімейні настільні ігри , а тепер розкажемо про казки, які не варто читати дітям.

Дитячий психолог Дмитро Карпачов назвав 3 найяскравіших приклади казок , які несуть негативний підтекст. Зі слів експерта, казки — це специфічна річ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. “Карлсон”

Цей мультик, як і казка, дають викривлене уявлення про дружбу. Зверніть увагу на те, що Малюк постійно підкорюється бажанням Карлсона.

Малюк весь час підкорюється бажанням Карлсона і жертвує власним комфортом заради “друга” замість того, аби вибудовувати особисті кордони,

— пояснює Карпачов.

ТОП-3 шкідливих казок від Дмитра Карпачова - фото №1
YouTube

2. “Попелюшка”

У цій казці єдиним успішним сценарієм для жінки є поведінка жертви. Її порятунок від бід — це заміжжя.

А ще — демонізує мачух як таких. Мені завжди бракувало активної позиції від Попелюшки та розуміння, що ж пішло не так у стосунках мачухи та падчірки,

— акцентував психолог.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
ТОП-3 шкідливих казок від Дмитра Карпачова - фото №2
@4_mamas

3. “Червоний Капелюшок”

У цій казці є чимало питань до всіх учасників. І починати варто з мами, яка відправила дитину одну до темного лісу. Вона навіть не запропонувала піти разом, аби убезпечити від можливих кривдників.

І до самої дівчинки, що без роздумів заговорює до незнайомця у лісі (вочевидь, розмов про безпеку у цій родині не проводилось). І найбільше — до сцен насилля (згадайте лишень, що сталося з Вовком),

— підсумував експерт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
ТОП-3 шкідливих казок від Дмитра Карпачова - фото №3
naurok.com.ua

Нагадаємо, раніше ми писали про погану поведінку дитини. Психолог Дмитро Карпачов розповів, як зупинити капризи чи істерику , яку раптово влаштувала дитина у людному місці.

Главное фото: pustunchik.ua