Буде чистою і продезінфікованою: чим якісно помити теплицю

Сад і город

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Миття та обробка теплиці. Фото: Хочу!

Теплицю потрібно регулярно мити і обробляти від мікробів

Теплиця - це чудовий помічник у вирощуванні рослин. Її можна збудувати самостійно чи замовити готову.Городники знають, що не можна нехтувати миттям і дезінфекцією теплиці після збору врожаю. Від цього залежить якість і здоров’я рослин на наступний рік.

Теплиця часто стає притулком шкідників і різноманітних мікробів, які обожнюють вологу і тепло. З літній період у щілинах накопичується бруд, пил, залишки рослин та личинки шкідників, тому потрібно ретельно очистити та підготувати її до наступного сезону, радить sad.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що потрібно зробити з теплицею

  • Прибирати інвентар та допоміжні матеріали;

  • помити покриття;

  • обробити каркас при необхідності;

  • знезаразити ґрунт в теплиці.

Чим мити теплицю

Для гігієни найкраще помити все господарським або дігтярним милом. Якщо рослини хворіли - обробка мідним купоросом (200 грамів на 10 літрів води) або бордоською сумішшю (300 грамів мідного купоросу + 400 грамів вапна на 10 літрів води).

Найкращі засоби для миття теплиці

Гірчиця. Допоможе знищити патогенні мікроорганізми та грибки, відлякує шкідників і бореться із забрудненнями.

Марганцівка. Яскраво-рожевий (1%) розчин перманганату калію розчинити у воді, перемішати і обробити каркас та стіни конструкції. Для обробки використовують пульверизатор або протирають теплицю губкою, пензлем чи м'якою ганчіркою.

Перекис водню. Аптечним засобом потрібно обробити внутрішні стінки, а також каркас споруди. Окрім розчину, можна використовувати гідроперит – той самий перекис, тільки в формі таблеток.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чи потрібно зачиняти теплицю на ніч. Про це сперечаються дачники поколіннями.