Час бити на сполох: дії дачника, якщо в теплиці позеленів ґрунт

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як взимку підгодувати птахів . Тепер ділимось деталями догляду за теплицею. Це дачний атрибут, який створює власний мікроклімат для рослин, тому певні процеси потребують контролю.

Зокрема, ґрунт. Він може стати зеленим. Чому це відбувається та що з ним робити, розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому зеленіє ґрунт

Причиною позеленіння є мох та синьо-зелені водорості. Вони з’являються там, де висока вологість, а також в складі землі є висока частка глини. Ситуація ускладнюється, якщо ще й немає дренажу.

Чим небезпечне позеленіння

Ризик зеленого ґрунту полягає в тому, що в такій землі може піднятися рівень кислотності. Та є спосіб усе виправити. На першому етапі зніміть шар ґрунту завтовшки 2-3 см. Всю поверхню слід обробити розчином залізного купоросу 5%. На кожні 5 квадратних метрів вам знадобиться 10 л засобу.

Також слід приготувати засіб із золи та доломітового борошна. Пропорція - 150 г та 300 г на кожен квадратний метр. Розкидайте їх та залиште на добу. На наступний день - перекопайте.

Ще через 2 доби потрібно внести перегній: по 10 л на 1 кв.м. А ще кілька разів за сезон ґрунт варто пролити триходермою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З такою обробкою від зелені на ґрунті не залишиться й натяку. Також ми розповідали, які городні культури добре ростуть в напівтіні .