Часник долежить аж до весни: 3 способи правильного зберігатання

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Зберігання часнику. Фото: centrmed.com

При правильному зберіганні часник довго не псуватиметься та гарно зберігатиметься

Без часнику неможливо обійтися при приготуванні багатьох страв. Але зберігати його вдома досить складно: у холодильнику він псується від вологи, а на полиці може швидко почати всихати.

Існують перевірені способи зберігання, які дозволять зберегти часник свіжим та соковитим довгий час. Про такі надійні методи, розповідає youtube-канал корисних порад Все своє.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вдома можна створити ідеальні умови для зберігання, якщо знати у чому найкраще покласти часник.

Торбинки

Придбайте або пошийте полотняні мішечки невеликого розміру та покладіть добре висушений часник. Найкраще збережуться, якщо їх підвісити до стелі у коморі чи погребі.

У банці

Добре зберігається озимий часник зубчиками в скляній банці в прохолодній коморі. На дно банки насипати солі шаром десь 1 см, банку закрити паперовою серветкою в 2 шари під резинку. Зберігається чудово, наче свіжий, останні зубки можна їсти ще у березні.

Морозилка

Багато господинь заморожують часник на зиму. Чисті, сухі зубчики часнику скласти у пластиковий контейнер і поставити в морозильну камеру. Або пропустити через м'ясорубку, покласти в целофановий пакет, розрівняти на кухонній дошці Потім за допомогою шкільної лінійки розділити на квадратики розміром 4 на 4 см. Так їх буде легко відділити при потребі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморожують часник, щоб зберегти аромат і корисні властивості часнику. Він не втратить свій аромат і буде смачним та соковитим.