Марго Роббі: 7 найкращих фільмів із босоногою музою Квентіна Тарантіно

Кіно та серіали

Олександр Панченко

Кінооглядач

Марго Роббі. Фото: GETTY IMAGES

Мегавпізнавана Барбі має чим похвалитися!

Марго Еліс Роббі, яка, як стало відомо напередодні, нині вагітна первістком, народилася в Австралії, в сім'ї цукрового магната (її батько вирощував цукрову тростину) та психотерапевта. Батьки розлучилися, коли дівчинці було 5 років – своє дитинство вона провела на фермі в австралійській провінції.

Мама рано помітила її артистичний талант – до того ж юна Роббі була у чудовій фізичній формі. Дівчинка почала виступати в цирку, на трапеції, і досягла успіху в цьому. Але післі закінчення школи Марго вирішила стати професійною акторкою. Спочатку була роль в австралійському серіалі "Сусіди", ветеранові ефіру, а потім "проривна" роль у самого Скорсезе - з того часу Марго не оглядалася назад.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Вовк із Волл-стріт" (2013)

Так, у цьому безжальному фільмі Мартіна Скорсезе, чудовій сатирі про гроші, секс і наркотики, Марго Роббі є просто втіленням цього самого сексу. Справді, її поява у сценах стрічки провокує бурю не лише на екрані – гучних реакцій з боку глядача також не уникнути. У кінематографі достатньо сексуальних блондинок, але це – рівень Мерилін Монро або Бріжит Бардо, у дев'яностих такою секс-бомбою була, скажімо, Кемерон Діас.

Роббі грає красуню Наомі, другу дружину головного героя, хитрющого бізнесмена Джордана Белфорта (Леонардо Ді Капріо). Той западає на неї з першого погляду – і героя Ді Капріо можна зрозуміти. При першій зустрічі він веде себе несподівано скромно і навіть боягузливо - але героїня Роббі сама запрошує Джордана піднятися в квартиру "на чашечку чаю", просить розпалити камін, ну а потім... У "Вовці..." Роббі знялася в одних із найвідвертіших сцен у своїй кар'єрі – що, звичайно, тільки пішло її справам на користь.

"Марія – королева Шотландії" (2018)

Приготуйтеся до того, що вам буде важко впізнати Марго в цій історичній драмі про ті часи, коли на одному острові правили дві монархині - королева Англії Єлизавета (Роббі) і королева Шотландії Марія Стюарт (Сірша Ронан). Звичайно, багато в чому за перетворення Роббі відповідальні гримери – у неї на носі з'явилася дуже помітна горбинка, яка робить її героїню ще твердішою та підступнішою. Але навіть найвправніші гримери не змогли б зробити погляд акторки таким пронизливим, настороженим і вивчаючим – з найхолоднішим розрахунком.

Може, насправді Єлизавета, останній монарх із дому Тюдорів, що правила Англією понад 40 років, була менш параноїдальної особистістю і не ставилася з такою недовірою до своєї кузини Марії Стюарт від самого початку. Але Роббі грає саме ту недовірливу жінку, змову проти якої було розкрито – у результаті Марія Стюарт була обезголовлена. Вона грає справжню королеву шістнадцятого століття, яка не бажає вибачати і не ставить любов вище інтересів країни – і жодним кіношним секс-символом двадцять першого століття тут і не пахне. За час зйомок Роббі змінила з десяток рудих перук, споруджених із натурального волосся та шовковистої вовни яка.

"Одного разу в Голлівуді" (2019)

У цьому фільмі Квентіна Тарантіно Марго грає роль Шерон Тейт, зірки екрана другої половини 60-х, дружину-красуню режисера Романа Поланського.Ті, хто хоч трохи знайомий з історією Голлівуду і взагалі поп-культури двадцятого століття, напевно, в курсі цієї жахливої ​​трагедії – Тейт була по-звірячому вбита в серпні 1969-го року членами “сім'ї” сумнозвісного маніяка Чарльза Менсона.

Але так само глядач повинен знати, що у геніального Тарантіно свої стосунки з історією – досить згадати тих же “Безславних виродків”, у яких уся нацистська верхівка, включаючи Гітлера, палає живцем у паризькому кінотеатрі. Так що, попри те, що практично весь фільм у вас стискатиметься серце при появі на екрані прекрасної і сексуальної (і при цьому зворушливо невинної і безпосередньої) Марго в ролі Тейт - враховуючи її майбутнє, яке невблаганно наближається - розслабтеся!

А Роббі справді гарна – і на вечірках, і в книгарнях, і в кінотеатрах, які її героїня воліє відвідувати босоніж. Але особливо гарна вона вранці, коли відсипається після бурхливої ​​ночі – ніхто з акторок у світовому кінематографі ще так чарівно не похропував під простирадлами. Готуючись до ролі, Марго уважно прочитала автобіографію Поланського – але в принципі її Шарон Тейт є власним вдалим винаходом Роббі та Тарантіно. На відміну від Роббі, справжня Тейт мала дуже сумні очі.

"Сенсація" (2019)

Аудиторію 21-го століття вже не здивуєш секретами "великої журналістики" на телебаченні та історіями про мерзенний харасмент на робочому місці . Але режисерові Джею Роучу якимось чином таки вдалося зняти кіно, яке сприймається так, ніби тут і справді вперше показується сувора правда та цинічна реальність без прикрас.

Фільм заснований на реальних подіях – ми спостерігаємо за історіями журналісток каналу «Fox News», які зазнали сексуальних домагань з боку керівництва. На відміну від своїх колег за проєктом, Ніколь Кідман та Шарліз Терон, Роббі грає вигаданого персонажа. Але саме під час перегляду сцен з її героїнею, ще не надто досвідченою і недозволено вразливою Кайлою Поспіс, глядач рясно червонітиме і почуватиметься по-справжньому ніяково. Відмінна акторська робота Марго – та заслужена номінація на “Оскар”.

"Вавілон" (2022)

У жодному іншому фільмі ви не побачите настільки дикої і неприборканої Марго Роббі – і сексуальність її героїні в цій картині Дем'єна Шазелла (“Ла-Ла Ленд”) є дуже грізною зброєю.

Дія відбувається у другій половині двадцятих у Каліфорнії – тоді, коли німе кіно вже готувалася поступитися місцем звуковому. Роббі грає дівчину на ім'я Неллі Ларой, яка у будь-що збирається стати голлівудською зіркою – для цієї мети вона розбиває серця і взагалі трощить все, що їй потрапить під руки. Але її головною жертвою стає мексиканець Манні Торрес, якого Неллі начебто навіть кохає, але при цьому морочить йому голову найжорстокішим чином цілих три години екранного часу. Спочатку роль Неллі повинна була грати Емма Стоун - але, за всієї поваги, навряд чи в неї вийшло б настільки переконливо зіграти справжню дияволицю і в той же час мрію будь-якого чоловіка, як у Роббі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Амстердам" (2022)

Цей фільм не став хітом кінопрокату і взагалі по суті пройшов непоміченим – а тим часом, крім Роббі, в “Амстердамі” знялися такі величини, як Крістіан Бейл та Роберт Де Ніро. Більше того, окрім цих уславлених акторів, у фільмі можна побачити і Рамі Малека, і Аню Тейлор-Джой, і навіть Тейлор Свіфт – але все одно, якщо ви є великим шанувальником Марго Роббі, стрічку можна сміливо дивитися тільки через її участь.

Чому? Та тому що ніде більше Роббі не з'являється такою – дуже людяною, зрозумілою і навіть ніжною. І красивою, теж дуже особливим чином – простою та природною красою. Ну а за сюжетом, досить заплутаним, дія відбувається в останні дні Першої світової – і через кілька десятиліть, у тридцяті роки в Штатах. Ви можете уявити Роббі в ролі медсестри у військовому шпиталі?

"Барбі" (2023)

Отже, що можна сказати про найбільш касовий фільм 2023 року, зараз, коли галас стих і рожевий колір більше не асоціюється виключно з цим кіно? Що ж, Марго Роббі в головній ролі ляльки Барбі, яка веде спочатку стереотипне “Барбі-життя” в Барбіленді, впоралася із завданням настільки бездоганно, що ризикує тепер до похилого віку бути вічно порівнюваною зі своєю героїнею – і справді, лялька з Марго вийшла ідеальною.

Але цим, на щастя, справа не обмежується. Адже річ у тому, що одного разу Барбі раптом замислюється про смерть, а наступного дня з самого ранку в неї все йде не так - з душем проблеми, тост підгорів, молоко зіпсувалося, та ще й приземлення на пісок з даху свого будиночка виявилося невдалим. Барбі вирушає до місії за межі Барбіленду.

І в результаті справді – фільм не стільки про фемінізм і патріархат, скільки про те, що означає бути людиною. Роббі виступила як один із продюсерів проєкту – і вичавила з себе абсолютно все. Дивно, що не постраждали м'язи її обличчя – враховуючи, яку жахлива кількість часу цьому обличчю доводилося розпливатися та застигати у посмішці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про найкрутіші робити Крістен Стюарт — тієї самої Белли з “Сутінок”. Повірте: ця американська актриса вміє дивувати! 😉