Лише логіка та метод дедукції! 5 фільмів про легендарного Шерлока Холмса

Кіно та серіали
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото кадр з фільму про Шерлока Холмса
Фото: 1plus1.ua

До дня Шерлока Холмса варто переглянути 5 кращих стрічок про видатного детектива

У світі 22 травня відзначається день Шерлока Холмса. Це свято присвячене до дня народження Артура Конан Дойла , творця цього видатного літературного персонажа. Шерлок Холмс — вигаданий детективний герой, головний герой книг створений гострим розумом письменника.

До цього дня ми пропонуємо переглянути 5 найвідоміших фільмів та серіалів про знаменитого детектива, який розгадував найскладніші загадки користуючись логікою та дедукцією. В оповіданнях про Шерлока Холмса, зазвичай, мова йде від імені його друга і супутника — доктора Джона Ватсона. Детектив веде свої розслідування, використовуючи логіку та метод дедукції. Прототипом Шерлока Холмса став відомий свого часу лікар та професор Единбурзького університету Джозеф Белл, асистентом якого був сам Артур Конан Дойл. Завдяки своїй видатній спостережливості та вмінню робити висновки, Белл міг легко визначити професію пацієнта, звідки він чи певні подробиці з його життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Шерлок” (Sherlock)

Це британський серіал переносить класичного детектива у XXI століття. Дія серіалу розгортається навколо детектива-консультанта Шерлока Холмса, який має величезну пристрасть до заплутаних і неординарних злочинів. Проте над легкими справами талановитий детектив працювати не бажає через смертельну нудьгу. Головну роль детектива зіграв Бенедикт Камбербетч.

“Пригоди Шерлока Холмса” (The Adventures of Sherlock Holmes)

Це захопливий серіал, який складається з 41 епізоду, кожен з яких є екранізацією розповіді Артура Конан Дойла.

“Енола Холмс” (Enola Holmes)

Пригодницький фільм, який розповідає про пригоди молодшої сестри Шерлока Холмса, Еноли. Англія, 1884 рік. У день свого 16-річчя Енола Холмс виявляє, що її мама безвісти зникла. Звернувшись за допомогою до братів Майкрофта і Шерлока, які давно покинули батьківський дім, дівчина не отримує очікуваної підтримки.

“Міс Шерлок” (Miss Sherlock)

Це жіноча адаптація детективних оповідань сера Артура Конан Дойля про Шерлока Холмса. Дія шоу в основному відбувається у Токіо, Японія, а головний детектив - жінка. Цікавий та несподіваний погляд на класичну історію.

“Собака Баскервілів” (The Hound of the Baskervilles)

Екранізація однойменної повісті Артура Конан Дойла. Головні ролі виконали Пітер Кушінг (Шерлок Холмс) та Андре Моррелл (доктор Ватсон).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували подивитися цікаві пригодницькі фільми з напруженим сюжетом. Такі стрічки дивляться на одному подиху.