Телепрем’єру фільму Олега Сенцова "Носоріг" покажуть спеціально до Дня українського кіно

Кіно та серіали

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Кадр із фільму "Носоріг"

Де і коли можна буде дивитися "історичний фільм про 90-ті"

Телеканал ICTV2 запрошує разом відсвяткувати День українського кіно (14 вересня) за переглядом нашумілого фільму відомого режисера Олега Сенцова «Носоріг». Знята за реальними подіями стрічка має непросту долю: робота почалась  ще у 2012-му, відновилася після виходу режисера з ув’язнення 2019-го, а у широкий прокат «Носоріг» вийшов лише перед повномасштабним вторгненням — у лютому 2022-го. 

ICTV2 покаже телепрем’єру кримінальної драми “Носоріг” у суботу, 14 вересня, о 21:00.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про що фільм «Носоріг» Олега Сенцова: сюжет і трейлер

Події фільму відбуваються у 1990-ті в українському промисловому місті. Головний герой – хлопець на прізвисько Носоріг потрапляє в кримінальний світ і стає бандитом. Разом з іншими злодіями він б’ється, калічить, погрожує, грабує, не усвідомлюючи, куди приведе його цей шлях…

Фільм «Носоріг» – історичний, в прямому сенсі цього слова. Він безумовно дуже цікавий з точки зору кінематографа, адже точно та емоційно передає атмосферу 90-х. Але ще більш він важливий через свого режисера, Олега Сенцова, якій проживає надзвичайне, непросте, героїчне життя. І сам зараз боронить нашу незалежність,
– каже маркетинг-директорка телеканалу ICTV та ICTV2 Поліна Толмачова.

Головну роль у кримінальній драмі зіграв Сергій Філімонов, громадський діяч, колишній керівник київського осередку Цивільного корпусу «Азов». Учасник російсько-української війни з 2014 року, зараз Сергій Філімонов – командир батальйону «Вовки Да Вінчі», і також захищає нашу країну.

У стрічці ролі зіграли популярні актори Ірина Мак, Олександр Рудинський, Марія Штофа, а також можна буде побачити камео відомого музиканта Олега Скрипки. 

Фільм “Носоріг” Олега Сенцова. Кадр із фільму

Сам режисер Сенцов розповів, що ця стрічка – художня спроба осмислити 90-і роки і їхній вплив на сьогодення України. І дізнатися, чому наша країна жила на за законами, а “за поняттями”, а в державі процвітав політичний бандитизм.

Проєкт фільму режисер задумав ще у 2012-му: «Носоріг» став переможцем пітчингу Держкіно, отримавши державне фінансування. Але Олег Сенцов через незаконний арешт декілька років перебував у ув’язненні в росії, і зміг повернутися до фільму лише у 2019-му. 

«Носоріг» був знятий в копродукції України, Польщі та Німеччини, його світова прем'єра відбулася у вересні 2021-го на 78-му Венеційському кінофестивалі. Стрічка має кілька міжнародних нагород і була показана на багатьох фестивалях. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Через повномасштабне вторгнення більшість глядачів не змогли подивитися картину відомого режисера. Тож зараз канал ICTV2 у День українського кіно дає можливість українцям осмислити фільм Олега Сенцова.