"Дюна" — не трилогія, але фільмів за книгами більше не буде, — режисер Дені Вільнев

Кіно та серіали

Богдана Карц

Головна редакторка

Тімоті Шаламе у ролі Пола Атріда у фільмі "Дюна". Фото з відкритих джерел у Мережі

Що ж буде з екранізацією популярних романів? 🥺

Фанати надзвичайно популярного американського науково-фантастичного фільму “Дюна”, створеного як кіноадаптація однойменного роману Френка Герберта 1965 року, з нетерпінням чекають на третю частину. Втім, як з’ясувалося, вона буде останньою — попри те, що у цьому циклі загалом 6 романів.

Про те, що “Дюна-3” стане останнім фільмом у франшизі нещодавно заявив режисер Дені Вільнев, повідомляє Vanity Fair. Він наголосив, що “Дюна” — це не трилогія, проте четвертої та інших частин знімати не збираються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, у своєму нещодавньому інтерв’ю Вільнев сказав:

По-перше, важливо, щоб люди розуміли, що для мене це був справді диптих. Це дійсно була пара фільмів, які будуть екранізацією першої книги. Це зроблено і це закінчено.

Якщо я роблю третю, яка знаходиться в процесі написання, це не буде схоже на трилогію. Дивно це говорити, але якщо я повертаюся туди, то це робити щось, що відчувається іншим і має власну ідентичність.

Очікується, що третя частина фільму називатиметься “Дюна: Месія” (книга №2). Події у ній розгортатимуться через 12 років після подій першого роману. Це означає, що доведеться щось вигадувати з молодим акторським складом (зокрема, головним героєм, якого грає Тімоті Шаламе, Зендеєю та іншими акторами). І, як зауважив Вільнев, він вже знає, що з цим робитиме.

Коли у режисера “Дюни” запитали щодо інших частин з цього циклу романів, які також можна адаптувати під фільми, Дені Вільнев відповів:

(…) Якщо “Dune:Messiah” станеться, для мене це буде багато років на Арракісі, і я хотів би зробити щось інше. Я думаю, що для мене було б гарною ідеєю переконатися, що в “Месії” в проєкті є зачатки, якщо хтось захоче потім зробити щось інше, тому що це прекрасні книги. Їм буде складніше адаптуватися. Вони стають все більш езотеричними. Трохи складніше адаптуватися, але я не зачиняю двері. Сам я цього робити не буду, але це може статися з кимось іншим.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про головних героїв популярного серіалу “Дім Дракона”. Наприклад, як виглядає у житті та чим займається Принц Еймон Таргарієн (Юен Мітчелл), а також про непростий життєвий шлях Олівії Кук, яка зіграла королеву Алісенту, та принцесу Раеніру Таргарієн — Міллі Алкок.