Презентація книги Олександра Терена та музична моновистава: що відвідати на Книжковому Арсеналі

Новини культури

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: instagram.com/book_arsenal/

Розповідаємо, які події пройдуть в рамках XII Книжкового Арсеналу

Не знаєте, куди піти в Києві? У нас є чудова ідея для тих, хто обожнює книги, культуру та мистецтво. З 30 травня по 2 червня в Мистецькому арсеналі пройде XII Книжковий Арсенал, який цьогоріч включає понад 160 заходів. Серед них: дискусії, літературні презентації, концерти, кіноперформанси та мистецькі виставки.

Ми обрали найцікавіші та найважливіші події XII Книжкового Арсеналу, на які радимо звернути увагу. Читайте та плануйте своє дозвілля!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Свідчення": читання пам’яті Вікторії Амеліної

30 травня, 19:30 — 21:00, Головна сцена

Літературну програму цьогорічного Книжкового Арсеналу, яку курує поетка й радіоведуча Олена Гусейнова, відкриє меморіальна подія. "Свідчення" — це читання пам’яті письменниці Вікторії Амеліної, яка загинула минулого року під час обстрілу Краматорська російськими окупантами. Вірші в її пам'ять читатимуть колеги та друзі — Тетяна Терен, Катерина Міхаліцина, Володимир Єрмоленко та інші.

Показ документального фільму "Спротив та єдність. Письменники пояснюють, як не втратити майбутнє"

Фото: armyinform.com.ua

1 червня, 16:30 — 18:00, Лекторій

Фільм показує роль літератури в контексті гібридної війни та підкреслює важливість письменників у формуванні національної свідомості. Серед експертів стрічки: Володимир Єрмоленко, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Олександр Михед, Ірина Цілик та Артем Чех. Показ відбудеться в рамках партнерства Книжкового Арсеналу та СтратКому ЗСУ.

Паблік-ток Vogue Ukraine. "Жінки про жінок: що ми відчуваємо сьогодні?"

2 червня, 10:30 — 12:00, Головна сцена

Редакція українського Vogue проводить другу поспіль подію в рамках "Книжкового Арсеналу". Цьогоріч публічна розмова буде присвячена рефлексіям щодо ролі жінки у війні.

Презентація книги "Історія впертого чоловіка. Олександр Терен"

30 травня, 20:00 — 21:00, Лекторій

У рамках Книжкового Арсеналу відбудеться презентація роману "Історія впертого чоловіка" Олександра Будька — командира взводу 49-го окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ", який втратив обидві ноги під час харківського контрнаступу. У книзі автор та головний герой шоу Холостяк-13 розповідає про своє життя з початку повномасштабного вторгнення і до серпня 2022 року.

#книголав. Дискусія про сприйняття світом російсько-української війни за книгою Дмитра Кулеби "Війна і нові горизонти"

1 червня, 14:00 — 15:00, Видавнича сцена

Видавництво #книголав організовує дискусію про те, як світ сприймає російсько-українську війну, за книгою міністра закордонних справ Дмитра Кулеби "Війна і нові горизонти". Учасники обговорюватимуть способи розпізнання й боротьби з фейками та формування критичного мислення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

РОДОВІД. Алла Горська: боротьба триває

1 червня, 16:30 — 17:30, Літературна сцена

Ті, хто відвідав виставку Алли Горської в Українському Домі, зможуть послухати дискусію, присвячену її ролі в боротьбі за незалежну Україну. У розмові візьме участь онука художниці Олена Зарецька.

Виставка "Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу"

З 30 травня до 2 червня включно, Мистецький арсенал

Виставка "Вдягаю піксель" представляє історії захисників і захисниць, які боронять Україну. У центрі проєкту — ілюстрації Марі Кінович, створені на основі відеоінтервʼю з військовослужбовцями.

Кіноперформанс — репрем’єра "Фати Моргани" з новим саундтреком від гурту "Пиріг і Батіг"

30 травня, 20:00 — 21:30, Вулична сцена

Довженко-центр покаже фільм за мотивами повісті Михайла Коцюбинського "Фата Моргана" з новим саундтреком від гурту "Пиріг і Батіг". Цей захід пройде ввечері — в перший день фестивалю.

Концерт Мар’яни Клочко

2 червня, 18:30 — 20:00, Вулична сцена

А завершить Книжковий Арсенал виступ композиторки та виконавиці Мар’яни Клочко, яка експериментує з електронною музикою та вокалом. Не пропустіть!

"Веселка на Салтівці": музична моновистава театру "Нафта"

31 травня, 19:30 — 21:00, Вулична сцена

У межах Книжкового Арсеналу відбудеться музична моновистава театру "Нафта". "Веселка на Салтівці" — це сюрреалістична трагікомедія, заснована на автобіографічній історії Артема Вусика.

Дискусія "Мистецтво опору за межею"

31 травня, 11:30 — 12:30, Головна сцена

Фокус-тема Книжкового Арсеналу — "Життя на межі" — це дискусія про спротив на окупованих територіях за участю представниці руху "Мавки", письменника Девіда Патрікаракоса та інших. Не проґавте важливу подію!

Виставка "Між прощанням і поверненням"

З 30 травня до 4 серпня включно

Виставка "Між прощанням і поверненням" досліджує досвід втрати дому та спротив забуттю, представляючи твори 17 українських митців. Подія триватиме два місяці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, куди піти на День захисту дітей в Києві та не тільки. Ми поділились цікавими локаціями та ідеями до свята.