Сяй, завжди сяй! 5 порад для здоров'я шкіри обличчя

Догляд за обличчям і тілом

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Догляд за шкірою. Фото: 5.ua

Шкіра потребує дбайливого очищення та ніжного догляду

Одна з ознак розкішної жінки - це чудова шкіра, яка сяє здоров’ям. Важливо не лише правильно вмиватися, а й захищати її від сонячного випромінювання.

Інтенсивний догляд за шкірою потребує регулярності та часу. Які основи потрібно використовувати для правильного піклування, щоб відстрочити старіння і запобігти хворобам, розповідає mayoclinic.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Захист від сонця

Інтенсивне сонце може прискорювати появу зморшок та пігментних плям. Тому потрібно використовувати для повного захисту кілька засобів. Сонцезахисний крем широкого спектра дії з SPF не менше 15 потрібно наносити рясно кожні дві години, а якщо потієте чи купаєтеся - ще частіше. Намагайтеся уникати сонця з 10 до 16 години та захищайте тіло одягом по-максимуму.

Відмова від паління

Куріння звужує дрібні кровоносні судини у зовнішніх шарах шкіри, що зменшує кровообіг і робить шкіру блідою, сприяє появі зморшок, позбавляє шкіру корисних речовин, кисню, пошкоджує колаген і еластин.

Дбайливий догляд

  • Обмежте приймання гарячого душу чи ванни;

  • уникайте агресивного мила;

  • голіться в напрямку росту волосся, а не проти нього;

  • не розтирайте, а промокайте шкіру після води;

  • зволожуйте суху шкіру кремом.

Здорове харчування

Ми те, що ми їмо, тому продукти мають великий вплив на шкіру. Їжте багато фруктів, овочів, цільного зерна та нежирних білків та пийте багато води, щоб зволожити шкіру зсередини.

Будьте стресостійкими

Неконтрольований стрес робить вашу шкіру більш чутливою та може спровокувати появу вугрів та інші проблеми зі шкірою. Висипайтеся повноцінно, скоротіть свій список справ і виділіть час на ті речі, що вам подобаються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зволожувати шкіру у спеку. Які способи найкраще “напоять” шкіру у літню пору.