Хелікс-пірсинг: види проколів вушного хряща, загоєння та інші нюанси (ФОТО)

Догляд за обличчям і тілом

Катерина Грисюк

Журналістка

Модний хелікс-пірсинг. Фото: vean-tattoo.com

Все, що вам варто знати про цей модний тренд у прикрашанні власного тіла

Сьогодні ми розповімо, чи боляче робити такий популярний сьогодні хелікс-пірсинг і як його правильно доглядати після проколу. Якщо довіритися досвідченому майстру, хелікс-пірсинг стане справжньою родзинкою образу 🥰

Хелікс-пірсинг стильний і незвичайний, він подобається як романтичним панночкам, так і фатальним красуням. У нашому матеріалі все, що потрібно знати, перш ніж зважитись на б'юті-процедуру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке хелікс-пірсинг

Хелікс-пірсинг сьогодні є дуже популярним серед молоді. Так називається прокол у верхньому хрящі вуха. Хелікс-пірсинг чудово акцентує на індивідуальності.

Хелікс-пірсинг. Фото: barb.ua

📌 Прямий та зворотний хелікс-пірсинг

Область навколо вуха до зони безпосередньо над козелком — це і є зона прямого хелікс-пірсингу.  Зворотній роблять на ніжці завитка.

📌 Подвійний або потрійний хелікс-пірсинг

Ви можете зробити не один, а одразу кілька проколів. У такому разі хелікс-пірсинг буде подвійним чи потрійним, відповідно.

Чи боляче робити хелікс-пірсинг: що відчувається при проколі

Хелікс-пірсинг на вусі. Фото: barb.ua

Буває, що під час процедури стає погано, але це рідкість. Декому властива підвищена чутливість, тому іноді прикрасу носити неможливо, що призводить до того, що місце проколу може зарости.

Раніше процедура справді була болісною. Але все змінюється. Якщо потрапите до досвідченого майстра, все буде практично невідчутно. Наразі процедура вдосконалилася, а майстри проходять навчання, майстер-класи та підвищують кваліфікацію. Відчуття від хелікс-пірсингу найчастіше описують просто як різкий щипок.Сьогодні пірсинг хряща робиться майже безболісно. Прямий спіральний пірсинг робити не так боляче, як зворотний, через анатомію вуха. 

Хелікс-пірсинг - приклад. Фото: barb.ua
Хелікс-пірсинг жіночий. Фото: barb.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що потрібно знати перед проколом спіралі

Ось як проходить процедура:

  • підбір сережки;

  • стерилізація всіх інструментів та прикраси;

  • антисептична обробка місця проколу;

  • нанесення розмітки;

  • прокол голкою;

  • введення в канал прикраси та його фіксація;

  • обробка місця проколу антисептиком.

Кровотечі після процедури хелікс-пірсингу зазвичай немає.

Як загоюється хелікс-пірсинг

Хелікс-пірсинг на вусі: приклад. Фото: barb.ua

Ось вам кілька корисних речей, які варто знати про те, як проходитиме загоєння місця проколу. Якщо все гаразд і процедура пройшла без ускладнень, у вас не виникло алергічної реакції тощо, то:

  • Спершу прокол робиться тільки на одному вусі, щоби можна було нормально спати. Кілька місяців вам доведеться спати на боці, де проколу немає, після, аж до 10-12 місяців, варто все одно дотримуватися під час сну обережності.

  • Попросіть перед проколом намітити місце пірсингу, щоб ви розуміли, де буде прикраса.

  • Не надягайте прикрасу відразу після пірсингу. Гарне колечко або пусет можна буде носити тільки після загоєння.

  • Варто обережно поводитись у перші дні з місцем проколу і не мочити його, тому що можна викликати запалення. Не прокручуйте сережку, а якщо вона вам не зручна в носінні, варто звернутися до салону для акуратної заміни. Але зробити її може лише майстер з пірсингу.  

  • Бажано обробляти місце проколу Мірамістином, але більше нюансів щодо догляду вам роз'яснить майстер після процедури. Від купання у водоймищах необхідно відмовитися на кілька тижнів. Те саме стосується басейну, тому що ви не можете одягати тісні головні убори в цей час, не кажучи вже про те, щоб плавати без шапочки зовсім.

  • На пару місяців краще відмовитися від носіння пов'язок на голові та головних уборів, тому розрахуйте правильно сезон, коли збираєтеся зробити такий прокол.

  • У перший тиждень краще відмовитись від спиртного і не вживати продукти, які можуть провокувати алергічні реакції.

Варто набратися терпіння, адже загалом пірсинг на завитку може гоїтися приблизно пів року.

Хелікс-пірсинг парний. Фото: barb.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про пірсинг у роті. Зокрема, про деякі ризики, які з ним пов’язані. Мало хто задумується про це, допоки “не припече” і не доведеться вирішувати вже наявну проблему замість того, аби зважити усі “за” і “проти” ще до того, як наважились на цю серйозну процедуру.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.