Що видає вік жінки: 5 зон на тілі, про які ви навіть не подумали б!

Догляд за обличчям і тілом

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Які неочевидні зони видають вік жінки. Фото: freepik.com

Що видає вік жінки? Шия, декольте, руки? А може, сивина? Є неочевидні зони, які привертають увагу та видають вік

З віком наша зовнішність змінюється, і не на краще. З'являються зморшки, сухість шкіри, складки та заломи на ній. Фігура стає вже не такою підтягнутою, сивіє волосся. Ми, жінки, хочемо у будь-якому віці залишатися молодими та прекрасними. Тому, звичайно, активно боремося з віковими проявами за допомогою косметики, ін'єкційних процедур, і навіть операцій.

Але, звертаючи увагу на найочевидніше, ми часто не стежимо за тими зонами обличчя та тіла, які теж потребують догляду для продовження молодості. Портал Dailynews каже, що є такі місця на обличчі та тілі, які не менш очевидно видають вік, ніж сивина. Ми їх не помічаємо, проте їх бачать інші! Ось 5 зон, про які ви навіть не могли подумати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кінчик носа

Деякі помічають це, деякі – ні. Але наш ніс росте протягом усього життя. У немовлят він зовсім як ґудзичок. У дітей та підлітків – зворушливо маленький. З дорослішанням – гарної форми. А ось у старшому віці ніс стає більшим. Із силою тяжіння посперечатися неможливо. Саме від цього опускається овал обличчя та кінчик носа теж. Великий ніс з опущеним кінчиком – це те, що точно не прикрашає і може видати вік, навіть якщо немає жодної зморшки.

✔️ Що робити?

Домашніми процедурами навряд чи вдасться виправити ситуацію. Тут не допоможуть креми та мазі, і навіть масажі та гімнастика для обличчя. Але можна звернутися до професіоналів та скористатися допомогою спеціальних б'юті-процедур. Боїтеся кардинального операційного втручання? Можуть допомогти ін'єкційні техніки для корекції рис обличчя та навіть частин тіла.

Складки на шиї

Шия – одна з найбільш очевидних зон визначення віку. І тут наші “паспортні дані” видадуть не так зморшки, як складки навколо шиї. З'являються вони через ту саму силу тяжіння, яка змушує шкіру опускатися вниз з віком. "Кільця Венери" – таким красивим терміном називають ці складки косметологи. Але насправді нічого гарного в цьому немає. Більш того, ці кільця можуть з'явитися навіть у молодому віці через фізіологічні особливості.

✔️ Що робити?

До появи кілець Венери призводить не лише земне тяжіння, а й тривале перебування тіла та голови у неправильному положенні. Наприклад, ви постійно нахиляєте голову, “залипаючи” годинами в смартфоні. Складки на шиї і навіть подвійне підборіддя вам забезпечене. Позбавляйтеся цієї звички і добре зволожуйте шкіру шиї, виконуйте гімнастику для цієї зони, щоб зміцнити м'язи, що підтримують шкіру натягнутою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коліна

Зона колін на ногах постійно перебуває у русі. Шкіра тут натягується та скорочується. Не дивно, що саме тут згодом найяскравіше видно вікові зміни. А якщо протягом життя ви постійно то худли, то набирали вагу, і шкіра в області стегон і колін натягувалася, то вона буде обвислою. Над коліном ще часто відкладається жир. Він може нависати негарною складкою. І якщо це непомітно в молодості, то у зрілому віці видасть вас, навіть якщо немає зайвої ваги.

✔️ Що робити?

Найефективнішими тут будуть тренування. Підтримувати шкіру колін у тонусі дійсно допоможуть певні вправи. Важливим є також і максимальне зволоження. Для шкіри зволоження взагалі дуже важливе, і зсередини, і зовні. Приділяйте зоні колін особливу увагу, роблячи масаж мочалкою в душі і натираючи її після ванни кремами, що зволожують і підвищують пружність.

Мочки вух

З вухами відбувається приблизно те саме, що й з носом. Наші вуха теж збільшуються із віком. Можливо, не так активно, як ніс, але хрящова тканина має властивість збільшуватися в розмірах і рости протягом усього життя. Особливо це видно по мочках вух. Вони стають більшими і можуть сильно обвисати через втрату пружності шкіри. А через носіння важких сережок розтягуватиметься дірочка в мочці вуха. І це теж буде дуже негарно.

✔️ Що робити?

Тут не допоможуть ні вправи, ні зволоження шкіри. З носом та сама ситуація. Адже хрящова тканина не піддається впливу так, як шкіра чи м'язи. Тут виправити ситуацію можна лише хірургічним шляхом. Пластичний хірург може не тільки зменшити і підтягнути мочку вуха або зменшити проколоту дірочку, але навіть і змінити форму вух при необхідності.

Лікті

Як і коліна, лікті теж можуть видавати вік із часом. Причина та ж – суглоб перебуває у постійному русі, натягнута у ньому шкіра розтягується і з віком обвисає. А ще шкіра на ліктях дуже суха – тут практично немає жирового прошарку. Саме тому вона найчастіше лущиться і біліє від сухості. Це виглядає дуже неестетично і псує ваші руки, навіть якщо вони гарної форми.

✔️ Що робити?

Деякі вправи для рук допомагають повернути шкірі еластичність. Якщо є зайва вага, завдяки тренуванням над ліктем у верхній частині плеча не накопичуватиметься і не обвисатиме жир. Але набагато важливіше глибоке зволоження шкіри. Вранці та ввечері наносьте на лікті жирний живильний крем товстим шаром. І обов'язково раз на тиждень відлущуйте шкіру скрабом або жорсткою щіточкою/мочалкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Віковим змінам піддаються всі зони нашого тіла. Важливо стежити за кожною, адже приділяючи увагу одній, ми забуваємо про інші. Нагадаємо, що раніше ми говорили про звички, які можуть продовжити молодість. Дізнайтеся, що робити!