Сильно жирніє волосся? 5 популярних звичок, які можуть провокувати цю проблему

Догляд за волоссям

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

З часом жирне волосся можуть стати дійсно проблемною темою. Можливо, ви стикаєтеся з питанням, чому ваше волосся так швидко стає жирним? Нижче ви знайдете декілька факторів, які провокують цю проблему.

1. Часто торкаєтесь до волосся руками

Однією з можливих причин, чому волосся стає жирним, може бути ваша звичка безперервно чіпати його впродовж дня. Навіть якщо вам здається, що це не впливає на чистоту волосся, ви помиляєтеся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

2. Надто часте миєте волосся

Ще однією причиною, чому волосся може стати жирним, є надмірне миття. Мити волосся потрібно, щоб очистити його. Щоденне миття може позбавити шкіру голови природних олій. Відповідь організму на це — збільшенням вироблення шкірного сала.

3. Неправильне використовуєте доглядові засоби

Використання засобів для догляду за волоссям невірним способом також може сприяти підвищеній жирності. Не наносьте бальзами, маски та кондиціонери на коріння волосся. Ці засоби повинні застосовуватися лише на довжину волосся та кінчики.

4. Занадто часте розчісуєте волосся

Регулярне розчісування волосся може сприяти виробленню шкірного сала у підвищеній кількості. Тому розчісування волосся не повинно бути надто інтенсивним.

5. Чистота гребінця

Важливо дбати про чистоту гребінця. На ньому може накопичуватися жир та залишки косметики, а якщо не мити гребінець, то це все може залишатися на вашому волоссі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Враховуючи ці фактори та дотримуючись порад, ви зможете керувати жирністю волосся та покращити стан своєї шевелюри. Також дізнайтеся, чи потрібно двічі мити голову. Ми розповіли, що про це думають експерти.