Щоб волосся було чистим якнайдовше – секрети і хитрощі для свіжості вашої зачіски

Догляд за волоссям

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як зберегти волосся чистим на цілий тиждень. Фото: pixabay.com

Набридло мити голову щодня? Є секретні прийоми, щоб зберегти волосся свіжим після миття на весь тиждень

Красиве волосся – це здорове волосся, а ще, звичайно ж, чисте, свіже і блискуче. Але якщо воно довге, густе або кучеряве, доглядати його буде досить складно. Сам процес миття голови, розчісування, висушування та укладання буде досить тривалим. І, звичайно ж, захочеться, щоб волосся довше залишалося чистим і свіжим.

А якщо шкіра голови жирна, процедуру миття потрібно повторювати часто, іноді навіть через день або кожен день. І знову те ж саме: миття, сушка, укладання... А через пару годин волосся вже стає тьмяним і жирним, втрачає об'єм і свіжість... Але, виявляється, є кілька секретних хитрощів, завдяки яким можна мити волосся раз на тиждень, інформує Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1️⃣ Підберіть догляд за типом шкіри голови

Запам'ятайте, жирного або сухого волосся не буває – це гарний маркетинговий хід. Жирною або сухою може бути тільки шкіра голови, від цього і волосся стає таким. Тому потрібно точно визначити тип шкіри голови, і краще зробити це у дерматолога або трихолога. Підбирати очищувальні і доглядові засоби для волосся потрібно відповідно до цього критерію.

2️⃣ Чергуйте шампуні

Визначивши який саме шампунь і з яким складом вам підходить, ви напевно обрали і улюблений засіб. Але експерти радять чередувати шампуні, а не користуватися одним і тим самим постійно. Адже шкіра голови звикає до впливу тих самих речовин у складі і перестає на них реагувати. Підберіть три-чотири відповідні шампуні і чергуйте їх по мірі використання.

3️⃣ Мийте тільки шкіру голови

Якщо вам доводиться часто мити голову, намагайтеся наносити шампунь тільки на коріння волосся та шкіру голови. Ретельно промивайте і масажуйте шкіру голови, а довжину волосся обробляйте тільки коли це дійсно потрібно. Наприклад, якщо ви давно не мили голову або використовували багато засобів для укладання. Це не пересушить волосся, але дозволить добре очистити голову біля коріння.

4️⃣ Використовуйте гребінець під час миття

Перед процедурою миття голови ретельно розчешіть волосся, бажано масажною щіткою. Так ви видалите «відживше своє» і вже випавше волосся, воно буде менше вилазити під час миття. І в самому процесі миття теж використовуйте гребінець – розчешіть волосся, намиливши його шампунем, але дуже акуратно і дбайливо. Це дозволить більш ретельно промити всю довжину.

5️⃣ Намилюйте голову тричі

Волосся дійсно має скрипіти після миття – тільки так стає зрозуміло, що воно чисте. Якщо скрипу немає після першого намилювання, повторіть його. Якщо і після другого миття також немає, намилюйте голову втретє. Саме так роблять професійні майстри. Не шкодуйте шампуню і добре опрацьовуйте коріння волосся. Це дозволить видалити пил і бруд, піт і шкірне сало, залишки засобів для укладки.

6️⃣ Наносьте кондиціонер лише на довжину волосся

Кондиціонер для волосся необхідний для розплутування волосся, полегшення укладання та сушіння. Він робить локони блискучими та гладенькими, зменшує пухнастість. Але багато хто наносить його на коріння волосся, і воно стає жирним вже через кілька годин після миття. Тому наносьте кондиціонери та ополіскувачі тільки на довжину та кінчики волосся, відступаючи приблизно 2-4 сантиметри від шкіри голови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

7️⃣ Мийте голову прохолодною водою

Гаряча вода добре видаляє жир, шкірне сало і засоби для укладання, якщо вони скупчилися на волоссі. Але вона також розширює пори та змушує сальні залози працювати інтенсивніше. Від цього шкіра голови і волосся жирніє. Мийте голову гарячою водою тільки за крайньої необхідності, а змивайте завжди прохолодною. А якщо волосся не забруднене сильно, використовуйте теплу воду або кімнатної температури.

8️⃣ Використовуйте пілінг для шкіри голови

Пілінги потрібні для шкіри обличчя та тіла, але також потрібні і для шкіри голови. Є спеціальні пілінги і відлущуючі засоби для волосся, але такий засіб можна зробити і самостійно, наприклад, на основі соди і солі. Пілінг видаляє забруднення ще краще, ніж шампунь. А ще з його допомогою масажується шкіра голови, і корені стають міцними та сильними.

9️⃣ Сушіть волосся прохолодним повітрям

Так само, як і з прохолодною водою, потрібно робити і з температурою повітря при сушінні феном. У теплу пору року взагалі можна не регулювати температуру, а обходитися функцією холодного повітря. Або ставити найнижчу температуру. Якщо регулятора температури немає, сушіть волосся на мінімальній швидкості та відводьте фен далі від коріння волосся. Так вироблятиметься менше себуму, а волосся не пересушиться.

🔟 Використовуйте сухий шампунь

Це чудовий засіб, щоб продовжити свіжість волосся та шкіри голови. Якщо сухий шампунь не працює, спробуйте інші марки та лінійки засобів. А можливо, ви використовуєте його неправильно? Спробуйте нанести його відразу після миття на чисте волосся, а не на другий чи третій день після миття. Так свіжість та підсушеність волосся збережеться на довгий час.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про які з цих хитрощів ви не знали? Обов'язково спробуйте, і ваша укладка буде свіжою на довгий час. Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, як часто треба мити волосся, щоб не завдати йому шкоди.