Рейтинг найкращих шампунів для волосся від українських брендів і поради трихолога щодо вибору

Догляд за волоссям
Катерина Грисюк

Катерина Грисюк

Журналістка

Волосся завжди вважалося прикрасою жінки. Його стан залежить від правильного догляду. І найважливішим етапом такого догляду є очищення, в т.ч. стандартне миття волосся , яке завжди проводиться за окремими правилами.

Багато що залежить і від шампуню, яким ви користуєтеся. Розібратися в тому, які українські бренди шампунів найкращі у 2023 році, нам допомогли експерти магазину косметики  “Єва” . А трихолог Оксана Варламова в інтерв'ю для порталу “ТиКиїв” розкрила професійні секрети вибору шампуню. Усіма премудростями ділимося з вами в цій статті!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як вибрати хороший шампунь: поради трихолога

Рейтинг найкращих шампунів для волосся від українських брендів і поради трихолога щодо вибору - фото №1
Фото: freepik

Трихолог підкреслює, що найголовніше, щоб шампунь відповідав стану шкіри голови (вона може бути сухою, нормальною або жирною). Також вона рекомендувала не забувати, що волосся чутливо реагує на гормональний фон. Його стан залежить від роботи ендокринних залоз. Завданням шампуню є ретельне очищення шкіри голови і волосся від продуктів роботи сальних і потових залоз.

Експертка зробила акцент на тому, що є лікувальні засоби для догляду за волоссям та естетичні, а також на тому, що в них різні завдання і кінцевий результат застосування. Якщо не брати до уваги важливість вибору шампуню, можна отримати запальні процеси, тонкість, ламкість і навіть випадіння волосся.

Також лікарка наголосила на важливості підбору очищувального засобу для волосся в індивідуальному порядку. Найкраще, щоб вам допоміг у цьому професіонал - лікар-трихолог.

Ви напевно помічали, що під час зміни шампуню часто бувають різні неприємні моменти. Тому варто бути уважною і краще зайвий раз щонайменше як мінімум вивчити етикетку, щоб зрозуміти, наскільки загалом засіб, який ви обрали, відповідає стану шкіри голови та волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкращі шампуні 2023 року: ТОП-7 засобів для вашого волосся

Які ж засоби стали переможцями рейтингу в блозі магазину косметики "Єва"? Ми вирішили коротко розповісти про них.

1. Profi Style Hydro Shampoo

Безсульфатні шампуні сьогодні користуються особливою популярністю. Profi Style Hydro Shampoo ідеально підійде для сухого та ламкого волосся. Зміцнити його ви зможете завдяки протеїнам пшениці, збагаченим вітамінами.

2. DeLaMark для жирного волосся

Безсульфатний шампунь DeLaMark призначений для догляду за волоссям, схильним до жирності. У складі: лимонна кислота, екстракти кропиви та зеленого чаю. Серед переваг: якісне очищення, виражена антибактеріальна дія.

3. Lapush для нормального волосся

Ще один безсульфатний засіб у нашій добірці - шампунь від бренду Lapush для нормального волосся з вітамінами, колагеном, екстрактом солодки, протеїнами кератину. Дія шампуню зволожувальна, він слугує захистом від зовнішніх несприятливих чинників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4. Piel Cosmetics Macadami Restore Shampoo

Piel Cosmetics Macadami Restore Shampoo - професійний шампунь для пошкодженого волосся без SLS і парабенів у складі. Зміцнювальну дію мають кератин, протеїни пшениці та гіалуронова кислота. А підсилює дію всього цього коктейлю олія макадамії. Ви отримуєте пишне і шовковисте волосся, і компліменти вашій шевелюрі.

5. Triuga Ayurveda Professional "Сила, об'єм та сяйво"

Хочете надати об'єму своїм локонам? У складі шампуню ви знайдете пантенол, комплекс вітамінів і екстракт бамбука, які прекрасно впораються з цим завданням.

6. ABOUT hair "Колагенова терапія"

Якщо у вас сухе волосся, вам підійде шампунь "Колагенова терапія" від ABOUT hair з аргановою олією і гідролізованим колагеном. Він інтенсивно живитиме волосся, зробить його сильнішим.

7. Бонус для Нього: Barbers Original Premium Shampoo

Barbers - бренд професійної української косметики, створеної спеціально для чоловіків. Користуватися таким шампунем можна щодня. Екстракт лемонграсу в складі допомагає налагодити вироблення себума і стимулює ріст волосся. Більше підходить для нормального і жирного волосся, але виробник позиціонує шампунь як універсальний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ось якщо у вас постійно виникає питання щодо якості волосся і шампунь тут, швидше за все, ні до чого - можна спробувати використовувати домашні маски для волосся. Ми склали список найефективніших і недорогих, які легко приготувати вдома самостійно.

Головне фото: freepik