На якому ароматі краще зупинитися взимку: більш чи менш насиченому, солодкому, морському, фруктовому?

Парфумерія

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Парфуми, як і одяг, бувають літніми та зимовими. Аромати, які ідеально "звучать" влітку, взимку можуть сильно розчарувати. Тому ми розповімо вам, які краще обирати для холодної пори року, щоб не почуватися так, ніби вас надурили.

Про те, чим краще користуватися зимою - парфумами чи туалетною водою, який аромат "звучатиме" найкраще - солодкий, гіркий, цитрусовий, ванільний абощо, а також як змінюватимуться ваші улюблені нотки в парфумах, пише w2w.com.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Парфуми проти туалетної  парфумованої води: що краще вибрати для зими?

Фото: freepik

Коли на вулиці морозно (та й приміщеннях взимку часто буває не дуже комфортна температура), наша шкіра не встигає нагрітися. Через це аромат "звучить" зовсім не так, як у спекотну чи просто теплу погоду. Він більш нейтральний та приглушений.

Запахи в холод швидко вивітрюються, тому краще обирати більш насичені аромати. Найкращим варіантом будуть парфумерні композиції з маркуванням Extrait та EDP.

В чому різниця між різними видами ароматів:

  • Extrait de parfum – це справжні парфуми, концентрація запашних речовин у яких становить 40%.

  • Eau de parfum (EDP) – це вже менш насичений аромат, який має концентрацію до 25%, це парфумерна вода.

  • Eau de toilette (EDT) містить ще меншу концентрацію запашних речовин - всього 10%. Такі флакончики краще залишити на поличці до повернення теплих днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які аромати найкраще сприймаються взимку?

Фото: freepik

Для холодної пори року ідеально підходять солодкі "їстівні" парфуми - ті, які містять нотки ванілі, прянощів та шоколаду, кориці або карамелі. Неймовірно гарно взимку "звучать" цитрусові композиції. Для багатьох людей саме цей аромат асоціюється з новорічним настроєм та безтурботністю.

А от морські та фруктові запахи на холоді розкриваються набагато гірше, ніж у теплі. Більш того, деякі нотки такого парфуму взимку можуть здаватися вам взагалі недоречними й дуже неприємними.

Дуже непоганий варіант для зими - квіткові парфуми. Так, запах нарцису на холоді "зазвучить" удвічі сильніше, а півонія "підтягне" до свого букета ще й кілька відтінків яблука та мускусу. Ірис потішить нотками пудри і малини, а лаванда взагалі зіб'є з ніг своїм ідеальним зимовим звучанням!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо ви раптом не дуже любите експериментувати й не готові купувати аромат на кожен сезон, пропонуємо вашій увазі парфуми, які можна використовувати весь рік. Ми зібрали ТОП-5 осінніх ароматів, які однаково добре звучать і влітку, і взимку, і восени, і навесні!

Головне фото: freepik