Таємниці сумочки Єлизавети II: які несподівані речі королева завжди тримала при собі (ФОТО)

Ікони стилю
1 069

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Єлизавета II. Фото: Getty Images

Дізнайтесь, що покійна королева завжди носила з собою

Що приховувала сумочка Єлизавети II? Крім чудернацьких капелюхів, її Високість завжди мала при собі доволі містку сумку, яка в останню чергу виконувала роль модного аксесуара.

Знайти в Британії більшу прихильницю сумок, ніж Єлизавета II, було б важко: цей аксесуар завжди супроводжував її на всіх заходах. У ньому знаходились всі необхідні речі, які могли стати в пригоді впродовж вечора.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За більше ніж 50 років Королева віддавала перевагу сумкам бренду Launer, зокрема моделі Traviata із телячої шкіри розміром 23х20х10. Подейкують, що в її гардеробі налічувалося понад 200 таких сумок. До речі, це зовсім не дешевий варіант! Одна така сумка коштує приблизно 2346 доларів.

Інтерес до вмісту сумки Королеви з роками тільки зростав, особливо після того, як уважні журналісти помітили, що за її допомогою вона подавала сигнали оточуючим. Легально заглянути в її сумку, звісно, неможливо, але експертам все ж вдалося зібрати трохи інформації.

Несподівані речі в сумочці королеви. Фото: Getty Images

Королівський біограф Беделл Сміт зазначав, що Королева завжди носила з собою окуляри для читання, м'ятні льодяники та авторучку. Також у сумочці постійно була її улюблена помада від бренду Clarins, якою вона могла поновити макіяж, не виходячи з кімнати.

Крім щоденних речей, у Єлизавети завжди була п’ятифунтова банкнота для пожертвування на церковних службах. А серед практичних предметів у сумці Єлизавети II завжди знаходився гачок для кріплення сумки до столу. Це було дуже зручно, коли потрібно було повісити аксесуар.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Королева також не забувала про сентиментальні речі. Вона носила сімейні фотографії, серед яких була світлина її сина принца Ендрю, зроблена після його повернення з Фолклендської війни у 1982 році.

Як Королева передавала сигнали за допомогою сумки? Якщо Єлизавета II ставила сумку на стіл під час обіду, це було знаком, що вона планує піти через 5 хвилин. А якщо сумка стояла на підлозі — це сигнал, що розмова їй набридла, і її помічники повинні були втрутитися. Якщо ж вона переміщувала сумку з однієї руки в іншу, це означало, що тема розмови їй нецікава, і варто змінити її.

Що приховувала сумочка Єлизавети II. Фото: Getty Images

Підсумовуючи, ось що зазвичай було в сумочці Королеви під час офіційних заходів:

  • Окуляри

  • М'ятні льодяники

  • Сімейні фото

  • Помада

  • Дзеркальце

  • Трохи готівки

  • Авторучка

  • Гачок для столу

  • Серветки Kleenex

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, чому королева Єлизавета все життя носила одне й те ж саме намисто з перлів. Це частина іміджу чи все ж таки прикраса з таємним сенсом...