Частина іміджу чи прикраса з таємним сенсом: чому королева Єлизавета все життя носила одне й те ж саме намисто з перлів (ФОТО)

Ікони стилю
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Молода королева Єлизавета, фото
Фото: Getty Images

Колекція прикрас покійної королеви Єлизавети вирізнялась розкішними виробами, однак вона все життя віддавала перевагу лаконічному перловому намисту

Стиль королівських осіб завжди цікавить шанувальників моди, адже їхні вбрання — не стільки про моду, скільки про традиції та таємні сенси. Ми вже розповідали вам про улюблені прикраси Кейт Міддлтон , а тепер поділимось цікавими фактами про перлове намисто королеви Єлизавети.

Єлизавета II відома своїм яскравим гардеробом, що включав кольорові костюми, ефектні капелюшки з квітами та різноманітні моделі сумок Launer. Королеву також часто бачили на публіці з діамантовими брошками, сережками та коронами, однак головною акцентною точкою ставало лаконічне перлове намисто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цю неперевершену прикрасу королева носила впродовж усього свого життя. Але заради справедливості варто відзначити, що це не одне намисто, а кілька, які були дуже схожі між собою.

Спочатку варто згадати, що перше перлове намисто Єлизавети II було подарунком від її батька, короля Георга VI, коли принцесі було всього три роки. Це намисто складалося з шести перлів, до яких додавали по дві кожного її дня народження.

Королева Єлизавета в дитинстві, фото
Фото: Getty Images

Друге намисто з трьох ниток перлів було подарунком від її діда, короля Георга V, з нагоди його срібного ювілею у 1935 році, коли принцесі було дев'ять років. Також до її колекції входило перлове намисто з двох ниток, з діамантовою застібкою, отримане на її 18-річчя, ймовірно, від її батьків у 1944 році.

Королева Єлизавета в молодості, фото
Фото: Getty Images
Королева Єлизавета та принц Філіп, фото
Фото: Getty Images
Молода королева Єлизавета, фото
Фото: Getty Images

Найбільш відоме та значуще з трьох намист було подарунком від її батька, короля Георга VI. Ця прикраса супроводжувала Єлизавету впродовж усього її життя і мала для неї особливе значення, нагадуючи близький зв'язок з батьком, який помер, коли їй було лише 25 років.

Королева Єлизавета, фото
Фото: Getty Images
Королева Єлизавета в гарному костюмі, фото
Фото: Getty Images

Цікаво, що у королеви було два подібних намиста. Зробила вона їх на замовлення, щоб не зношувати оригінальне.

Королева Єлизавета, фото
Фото: Getty Images
Перлове намисто королеви Єлизавети, фото
Фото: Getty Images
Якою була королева Єлизавета, фото
Фото: Getty Images

Тож чому королева постійно носила перли? Як бачимо, це були її улюблені прикраси. А деякі з них мали особливий сенс через зв'язок з людьми, які їй їх подарували.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, раніше ми розповідали про ще одну цікаву особливість королівської родини . Дізнайтесь, чому Кейт Міддлтон любить носити одяг синього кольору.