Рошен, Nemiroff і все? Які українські бренди знають за кордоном

Шопінг

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Українські бренди відомі за кордоном. Фото: Фото: freepik.com

Українські бренди добре знають за кордоном, але не усі

Українські бренди досить добре знають за кордоном. Але здебільшого це стосується виробників одягу та прикрас. Лише один з пʼяти опитаних іноземців у семи країнах знає певні українські бренди і може назвати конкретну українську марку.

Серед усіх українських брендів лідирує Roshen. А серед знаменитих людей більшість може назвати Володимира Зеленського та Андрія Шевченка пише forbes.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дослідницька агенція Umbrella Research та Foresight and Predictive Analytics для громадського об'єднання Brand Ukraine провели опитування серед мешканців Польщі, США, Туреччини, Іспанії, Німеччини, Великої Британії та Франції. Це опитування відбувалось у травні 2024 року та залучило 2800 людей, по 400 респондентів з кожної країни.

У Туреччині найбільше цінують українські напої, у США – українське машинобудування й IT, а у Великій Британії – товари для тварин. Майже 20% опитаних іноземців змогли назвати принаймні одну українську марку без підказок. 3% респондентів згадали Roshen. Найбільше виробника знають у Польщі – 10%. 

Українські бренди за кордоном. Фото: /forbes.ua

Sleeper, Paskal та Nemiroff знають 2% опитаних. Зокрема, Paskal отримав 5% згадок в Іспанії, Sandora – 8% у Туреччині, Ruslan Bagnskiy – 3% у Франції, а Frolov – 4% у Британії. Цікаво, але 82% опитаних не знають жодного з українських брендів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, який український бренд зробив форму для збірної України з футболу. Вона не лише стильна і вишукана, а й надзвичайно красива.