Українські бренди, які просто обожнюють за кордоном! Їх обирають зірки, моделі та видатні люди

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото біла сукня FROLOVла сукня
Фото: frolov.fr

Українські дизайнери та дизайнерки, імена яких відомі у всьому світі

Особливі прикраси , дивовижні сукні, стильні аксесуари та взуття українських брендів давно підкорили безліч сердець і знайшли шанувальників у всьому світі. Речі дизайнерів стали улюбленими для багатьох закордонних зірок і моделей, які вони просто обожнюють.

З багатьма перерахованих брендів ви знайомі досить давно, інші стануть приємною несподіванкою. Список найпопулярніших українських модних дизайнерів та дизайнерок одягу, які відомі цілому світові склав Forbes Ukraine.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ruslan Baginskiy

Белла Хадід замовила кілька капелюхів відомого дизайнера, одну з яких носить доволі часто. У 2023-му Бейонсе обрала срібні канотьє бренду для туру Renaissance. Капелюшки носять моделі Кайя Гербер і Емілі Ратаковскі, співачка Мадонна та інші зірки. Ruslan Baginskiy представлений на найбільших онлайн-ритейлерах: Farfetch (33,9 млн унікальних відвідувачів), Mytheresa (10,1), Net-a-porter (7,6) і Luisa via Roma (3,5). 

Іван Фролов

Засновник бренду FROLOV. Дизайнер вечірніх суконь, відомий пошиттям концертного вбрання для Бейонсе. Сукню пошили у Києві під час ракетних обстрілів. Вартість кутюрних суконь у його ательє стартує від €5000.Також Фролов створив  костюми для кліпу Iʼm Not Here To Make Friends співака Сема Сміта. У 2022 році відбулася презентація кутюрної колекції у Парижі і ready-to-wear – у Лондоні.

Nue

Співак та актор Джаред Лето став одним із перших, хто одягнув окуляри зі спільної колекції Nué та британського бренду Linda Farrow. У приголомшливих блискучих топах Nué зʼявлялись інфлюенсерки Кʼяра Феррані, Негін Мірсалехі та Леоні Ханна. 

Бренд був запущений у березні 2019 року  Перше замовлення зробив Luisa via Roma, онлайн-маркетплейс із 3,5 млн унікальних переглядів щомісяця за даними Similarweb. 90% від усіх  замовлень у онлайн-магазині Nué надходять з-за кордону, переважно це США, Австралія, Італія та Велика Британія.

Litkovskaya

 Під час Тижня моди у Парижі у березні 2022 року Лілія Літковська представила на виставці Tranoï 45 українських дизайнерів, хто не зміг дістатись столиці Франції через війну. Це стало акцією підтримки України. У травні на показі у Лондоні моделі дизайнерки крокували по подіуму в бронежилетах із жовтими стрічками на рукавах. 4 жовтня Літковська представила нову колекцію Rebirth у Парижі.У просторі були розміщені QR-коди з адресою і фото локацій України, постраждалих через російські обстріли.  

Світлана Бевза 

На початку вересня 2023-го в Нью-Йорку була представлена весняно-літня колекція бренду BEVZA. ЇЇ центральним елементом стала квітка чорнобривець.  У травні 2023-го Бевза була однією з двох українок, кого запросили на бал Met Gala у нью-йоркському Метрополітан-музеї.  Речі дизайнерки мають багато прихильників у десятках країн. А акторка Софі Тернер, яка грала Сансу із серіалу "Гра престолів",  обрала total-look BEVZA для своєї передвесільної вечірки.

 Poustovit

Лілія Пустовіт заснувала свій бренд у 1998 році. Бренд концентрує увагу на утилітарних і жіночних сукнях. Колекції бренду, представлені у Великій Британії, Італії, Іспанії, Франції та Японії.

ZHILYOVA

Це  бренд вишуканої жіночої білизни, який був заснований у 2014 році. Пізніше  розширився асортимент та географія охоплення аудиторії. Тепер білизну, одяг, аксесуари ZHILYOVA можна придбати на онлайн-ритейлері Farfetch із міжнародною доставкою, у офіційному дистрибʼюторі бренду у Варшаві та у лондонському онлайн-бутику I am VOLYA, де представлені українські дизайнери жіночого одягу.

YULIYA MAGDYCH

Бренд засновано у 2013 році. Дизайнерка зосередила свою увагу на сукнях-вишиванках, які прийшлися до смаку на міжнародному ринку.

Українська дизайнерка Юлія Магдич створила ідеальну сукню для відпустки,
стверджував cайт Observer у 2016 році.

Зараз окрім вишиванок на сайті Farfetch можна придбати її вишиті тренчі вартістю близько $4000. 

The COAT by Kate Silchenko 

У квітні 2022-го бренд The COAT разом із італійцями NOOVA випустили яскраво-білу  модель кросівок, Декором на яких були сині і жовті вставки. Одяг Сільченко обирала співачка Ріта Ора, інфлюенсерка Мей Маск, Келлі Разерфорд, акторка Келлі Разерфорд.

Bettter

Стилістка, дизайнерка й засновниця бренду Bettter Юлія Пеліпас – увійшла до списку Vogue Business 100 Innovators. Щороку цей проєкт відзначає діячів сфери моди, які змінюють правила гри в індустрії і є її новими лідерами. Пеліпас стала фіналісткою конкурсу LVMH Prize і отримала премію Карла Лагерфельда. А у 2022-му дизайнерка отримала нагороду The Fashion Awards у Лондоні. 

Bettter – апсайклінг-бренд. Матеріали для своїх костюмів Юлія вишуковує на секонд-хендах і повністю перешиває старий одяг на новий. Тому колекції зазвичай невеликі. Нині на сайті bettter розпродано більшість костюмів, а ціни на доступні – близько $1000. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про український бренд COVER. Він представив нову унісекс-колекцію. Бренд бореться зі стереотипами, які обмежують індивідуальність людей.