Ідеально білий тюль: з цим розчином він буде, як новенький

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Відбілювання тюлю в домашніх умовах. Фото: alser.ua

Чудовий спосіб відбілювання тюлю

У літню теплу пору господині переважно тримають вікна відкритими, чи на провітрюванні. Але таким чином на тюлі осідає значна частина бруду та пилу з вулиці. Тканина забруднюється, сіріє та стає сірого кольору, отже - потребує прання та відбілювання.

Для того, щоб ваш тюль сяяв від білизни можна використати агресивну побутову хімію. А краще скористатися народним ефективним способом відбілити тюль в домашніх умовах за допомогою засобів, які знайдуться на кухні, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початку потрібно приготувати холодний сольовий розчин. Беремо 3 л теплої води та розчиняємо у ній 200 г кухонної солі. Добре розмішуйте до повного розчинення кристалів. Тоді кладемо тюль у цей розчин і залишаємо замочуватися на 2-4 години. Виймаємо тканину і гарно прополіскуємо кілька разів, щоб вимити залишки солі. Також можна покласти у пральну машинку і обрати режим полоскання.

Виймаємо ідеально білий тюль і розвішуємо на вікні. Якщо повісити тканину вологою, під вагою вона розпрямиться і прасувати не доведеться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна “випрати” штори навіть не знімаючи з карниза. Лише потрібно знати чи не потребує ваша тканина спеціальної хімчистки.