"Перемо" штори прямо на карнизі: круті способи освіжити їх, не знімаючи з вікон

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мабуть, не існує господинь, які отримують задоволення від прання штор. Адже це складний процес: зняти, випрати, повісити назад. А разом з тим, ще й вікно помити. Але штори це чудова деталь інтер'єру , тому за ними потрібно постійно доглядати.

Але мало хто здогадується, що освіжити і відчистити штори можна прямо у висячому положенні. Для цих способів не потрібно знімати їх з вікна, розповідає tsn .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
"Перемо" штори прямо на карнизі: круті способи освіжити їх, не знімаючи з вікон - фото №1

Доглядати за шторами необхідно регулярно, адже на них осідає багато пилу та шерсті. Вони стають важкими, втрачають колір і вбирають неприємні запахи. Раз на тиждень освіжуйте їх, а прати варто раз на кілька місяців.

До прання штор потрібно ставитися відповідально, використовуючи індивідуальний підхід. Враховуйте матеріал, його структуру і реакцію на хімічні засоби.

  1. Пилосос

Спочатку струсіть штори від пилу, а тоді делікатно пропилососьте спеціальною насадкою для меблів. Такий спосіб чудово підійде для важких штор, а для тюлів буде малоефективним. Після цього приготуйте мильний розчин з господарського мила і теплої води і нанесіть губкою на штори, уникаючи сильного зволоження. Так ви досягнете свіжості і приберете незначні плями.

  1. Парогенератор

Не підходить для делікатних тканин, оксамиту та штор-плісе. Всі інші чудово освіжає. На відстані 20 см пройти пароочисником штори з двох сторін.

  1. Засіб для миття посуду

Чудово прибирає плями від жиру, особливо на кухонних фіранках. Розвести засіб водою і нанести на плями за допомогою губки. Зачекати кілька хвилин і змити вологою губкою чи м'якою тканиною.

Якщо вашу оселю прикрашають важкі масивні портьєри, то їх випрати вдома практично неможливо. Особливого підходу також потребують дорогі дизайнерські штори, тому у таких випадках краще скористатися послугами хімчистки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Штори надають будинку затишку, підкреслюють інтер'єр та захищають від сонячних променів. Регулярне очищування поверне шторам охайний вигляд , колір та створить здоровий мікроклімат у будинку.