Жодного комара у радіусі десятків метрів ви не побачите: 3 ефективних народних засоби

Лайфхаки
2 067

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Способи боротьби з комарами. Фото: 2plus2.ua

Відлякати від себе комарів можна без хімічних засобів

Від літа зазвичай одні плюси, але надзвичайно великим мінусом є присутність комарів . Вони можуть зіпсувати найкращий відпочинок і практично не бояться більшості репелентів.

Якщо ви зібралися у похід, відпочиваєте у лісі біля вогнища чи гуляєте у парку - ці набридливі “вампіри” чатують на вас кожної миті. Які найкращі способи з надзвичайним ефектом допоможуть забути про докучливу проблему, розповідає канал Наша Дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лимон та евкаліпт

Використання цих предметів є найефективнішим засобом від комарів. Потрібно змішати 10 мл евкаліптової олії із соком одного лимона чи лайма. А тоді просто нанесіть розчин на відкриті ділянки тіла, і комарі про вас просто забудуть.

Ялівець

Якщо ви плануєте влаштувати затишні посиденьки біля вогнища, знайдіть ялівець і киньте у вогонь пару ялівцевих гілок. Або можна накапати кілька крапель такої ефірної олії. Дим дуже добре відлякає комарів та мошок.

Ефірні олії

Щоб відбити природний запах тіла, можна використовувати ефірні олії. Найкраще для цього підійдуть олії гвоздики, аніса, апельсина, кедра, лаванди, чайного дерева, герані, м'яти, чебрецю. Просто змішайте 7-8 крапель ефірної олії з 1 ст. л рослинної олії та нанесіть на відкриті ділянки шкіри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як прибрати свербіж після укусу комара. Які способи будуть найдієвішими, дізнавайтеся тут.