2 геніальні способи відмити чайник від накипу без різних хімічних добавок

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як відмити накип у чайнику: народні способи. Фото: Pixabay

Такого, ми впевнені. ви ще не чули!

Як електрочайник, так і звичайний потребують регулярної очистки від накипу. Через якість нашої водопровідної води іноді це доводиться робити досить часто, особливо після раптових відключень води. Існує чимало різних способів прибрати наліт із чайника, але сьогодні ми підготували для вас дещо особливе!

Сайт ulyublena пропонує замість звичної багатьом “хімії” скористатися народними методами. Причому йдеться не про стандартні сіль / соду / лимонну кислоту, які “допомагають від усього”, а про огірковий розсіл та газовану воду. Деталі дізнавайтеся далі 😉

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як очистити чайник від накипу розсолом

Завдяки кислотам, які містяться в його складі, це один із найефективніших народних способів відмити чайник. Достатньо просто процідити огірковий розсіл через сито, щоб прибрати всі крупні домішки, та залити його в чайник (приблизно на ½ його об’єму). Далі ставимо чайник на плиту і доводимо розчин всередині до кипіння. Вимикаємо вогонь і лишаємо чайник з гарячим розсолом постояти приблизно годину. Після цього його достатньо кілька разів гарно промити, щоб не залишилось запаху.

Як очистити чайник від накипу за допомогою газованої води

Підійде будь-яка газована вода. Її достатньо просто залити у кількості 2 склянок і довести до кипіння. Так само лишаємо гарячий чайник із рідиною до повного остигання, а опісля того гарно промиваємо — і все! Чайник буде як новий — від накипу не повинно залишитися і сліду!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раді поділитися з вами секретними трюками, про які чимало господинь, на жаль, досі не знає. Ці прості лайфхаки допоможуть привести дім у порядок, ідеально відчистивши жирну плиту, чайник та навіть унітаз, на якому зібрався віковий бруд та наліт!