Чи справді вовки розумніші за собак? Вчені вже дослідили це питання!

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, які собаки живуть вдвічі довше за своїх побратимів. Якщо з тривалістю життя тепер все ясно, то поговорімо ще й про інтелект. Чи стали собаки, які є нащадками вовків, розумнішими за своїх предків? Експерти кількох провідних наукових установ світу вже мають відповідь на це питання!

За інформацією видання Т4 з посиланням на ресурс Current Biology, в ході різних досліджень вчені зійшлись на єдиній думці - саме це питання, хто розумніший, є некоректним. Так, тварини адаптувалися до свого середовища й розвинули ті навички, які потрібні їм саме в цих умовах.

Які експерименти проводилися

У 2021 році вчені провели так званий тест на вказівний палець. Цуценятам та вовченятам пропонували відшукати їжу, яку попередньо сховали під однією з 2 перевернутих чашок. Експериментатори підказували тваринам поглядом, жестами та покладеним поруч із потрібною чашкою кубиком. За результатами цього тесту собаки показали вдвічі більшу результативність, ніж вовки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Під час іншого тесту біологи струшували чашку з уявною їжею. Вовки, переконуючись, що миска порожня, зупинялися. Собаки все одно йшли до посудини, про всяк випадок.

Про що свідчать результати експериментів

Собаки добре взаємодіють з людиною - розуміють її наміри та спроби допомогти. Вовкам же краще вдаються причинно-наслідкові зв’язки. Це підтверджують й інші проведені тести. Підсумовуючи: ці тварини різні внаслідок еволюції, яка йшла своїми шляхами, а тому казати про те, що хтось розумніший за іншого - некоректно.

Також раніше ми розповідали, з чого почати пошуки загубленого улюбленця. Головне - не впадайте у паніку!

Фото: deviantart.com