І хочеться, і колеться: чи варто частувати собаку ягідками

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Перелік ягід, які можна собакам. Фото: roguepetscience.com

Будь-який новий продукт потрібно вводити в раціон з розумом

Влітку ми маємо змогу вдосталь поласувати різними фруктами. Та чи варто пригощати ними свого собаку? Розповідаємо про корисні фрукти для вашого пухнастика - далі у цьому матеріалі. А також нагадуємо про небезпечні продукти для тварин, переліком яких ми ділилися в іншій нашій статті.

Ягоди - це смачні та соковиті ласощі, а також цінне джерело вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів, які можуть принести користь вашому домашньому улюбленцю. Водночас слід пам’ятати, що наші пухнастики мають іншу систему травлення, а тому вони по-іншому засвоюють поживні речовини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож які ягоди вважаються безпечними для тварин? Відповідь на це питання дали ветеринарні дієтологи Навчального простору для собак та котів Gawkit.

Ягоди, які можна давати собаці:

  • ожина;

  • лохина;

  • журавлина;

  • малина;

  • смородина;

  • полуниця;

  • чорниця.

Як правильно частувати пухнастика ягодами

► Мийте ягоди та прибирайте листя, гілочки, кісточки перед тим, як запропонувати песику.

► Кількість ягід, які ви даєте улюбленцю поза основним раціоном, не повинні перевищувати 10% калорійності цього раціону.

► Якщо пригощаєте собаку певною ягодою вперше, краще дати 1-2 штучки та не давати більше нічого нового протягом наступних кількох діб. Так ви зможете помітити небажану реакцію організму на ці ласощі і, відповідно, викреслити їх з раціону улюбленця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як подорожувати з пухнастиком без стресу. Про які 7 важливих моментів потрібно пам’ятати - читайте у цьому матеріалі.