Ніколи не давайте це своєму собаці! Список потенційно небезпечних продуктів (ВІДЕО)

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Собака лежить в винограді, фото
Фото: vetsonparker.com.au

Перш ніж дати улюбленцю будь-який продукт, дізнайтесь, чи він не нашкодить його здоров’ю

Раніше ми ділились лайфхаком, як легко згодувати собаці пігулку. А тепер розповімо, чим категорично не рекомендується годувати домашнього улюбленця. Ні в якому разі не ігноруйте цей список!

Багато людей пригощають домашніх улюбленців тими ж продуктами, що споживають самі, вважаючи їх безпечними. Але насправді деякі з них можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям собаки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож, щоб не накликати біди, ветеринар Ендрю Джонс радить ознайомтесь зі списком заборонених для собак продуктів та уникати їх.

Собака лежить біля мисок з їжею, фото
Фото: rawznaturalpetfood.com

Що не можна давати собаці

► Виноград та родзинки. Навіть невелика кількість цього продукту може викликати втрату апетиту, блювоту, діарею та ниркову недостатність..

► Цибуля. В ній містяться речовини, які здатні руйнувати еритроцити. Це, своєю чергою, може призвести до гемолітичної анемії. Симптомами є втрата апетиту, апатія, слабкість та блідість слизових оболонок.

► Авокадо. У його шкірці міститься речовина персин, яка, потрапляючи до організму собаки, призводить до серйозних розладів шлунково-кишкового тракту тварини. Симптомами отруєння є блювота, діарея, болі в животі.

► Зелені помідори та картопля. В них міститься соланін, що провокує появу різних захворювань, а також галюцинацій.

► Насіння фруктів. В той час як саме яблуко не є токсичним для песика, його насіння - дуже, оскільки містить ціанід. Те ж саме стосується інших фруктів - краще видаляти з них насіння, перш ніж пригощати пухнастика.

А взагалі краще заздалегідь проконсультуватися з ветеринаром щодо харчування свого улюбленця - що можна давати, а що ні. Це допоможе уникнути небажаних наслідків та їх усунення (часом тривалого).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чому фахівці не радять дозволяти собаці вас облизувати. Виявляється, це може призвести до неприємних наслідків.