У чому різниця між кормом для котів і собак — чому вони не взаємозамінні (ФОТО, ВІДЕО)

Домашні тварини

Богдана Карц

Головна редакторка

Собачий та котячий корм - у чому різниця? Фото: www.credits

Не думайте, що величезний асортимент кормів для домашніх улюбленців - це просто маркетинг, а "в природі вони їдять все!"

Харчування домашніх улюбленців — одна з головних тем, якими цікавляться господарі. Ми вже розповідали, який корм обрати для котика — сухий чи вологий, і чи можна їх поєднувати. Тепер же розповімо, у чому різниця між собачим і котячим кормом.

Чому ці види корму для тварин не є взаємозамінними, розповідають фахівці “Центральної ВетАптеки”. В одному з відео у TikTok вони детально розповіли про відмінності між кормом для котиків та песиків, і чому не можна коту давати собачий корм, а собаці — котячий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У чому різниця між котячим та собачим кормом

Якщо поцікавитися складом будь-якого корму для собак, то побачимо, що там білок становить близько 25%, а основний склад припадає на клітковину. Це пов’язано з тим, що багатовікова історія проживання собак із людиною призвела до того, що ці тварини стали більш всеїдними, як і люди.

У той же час коти, попри все, залишились справжніми хижаками. У котячому кормі повинно бути не менше 40% білка. Крім того, у котів дуже швидкий метаболізм. Це значить, що їм потрібна висококалорійна їжа.

Різниця є і в мікроелементах, які входять до складу корму для котів та собак: у собачому — більше магнію, калію та кальцію; у котячому — більше цинку, заліза та вітаміну А. А ще в останньому міститься таурин, який котячий організм не може виробляти самостійно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що буде, якщо годувати собаку котячим кормом, а кота — собачим?

❌ Наслідки годування собак котячим кормом:

  • надмірна кількість таурину може викликати у собак серцеву недостатність;

  • у собак, які харчуються котячим кормом, з’являються виразки шлунка, гастрит, розлади ШКТ, дерматит, отит, себорея;

  • у малих порід може розвинутися сечокам’яна хвороба;

  • спостерігається загальне зниження імунітету.

❌ Наслідки годування котів собачим кормом:

  • нестача таурину в раціоні загрожує втратою шерсті та ускладненнями із зором;

  • підвищений вміст цинку та вітаміну Е призводить до появи нудоти та загального нездужання;

  • перенасичення вітамінами викликає розлад шлунка, слабкість та дратівливість, посилення процесу линяння, розшарування кігтів.

Що буде, якщо давати коту собачий корм, а собака їстиме котячий корм. Скрін із відео tiktok.com/@centralna.vet
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, чому котик може відмовлятися від їжі. Ветеринари виділяють 9 найпоширеніших причин, про які варто знати кожному господареві.