Не таке вже й корисне: ветеринари не радять пригощати кота молоком. І ось чому

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Кіт дивиться на стакан молока, фото
Фото: exomania.com.ua

Під забороною не тільки молоко тваринного, а й рослинного походження

Раніше ми писали, чому котики постійно скидають речі на підлогу. Тепер розповімо, чому попри загальну думку молоко насправді шкодить їхньому організму.

Люди звикли вважати, що коти люблять коров’яче молоко і воно є для них корисним. Але ця думка є хибною, про що інформує PetMD.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому котам не можна давати молоко

Непереносимість лактози

За словами ветеринарки Сандри Мітчелл, з віком у тварин знижується рівень ферменту, що необхідний для ефективного перетравлення молока. Як і у людей, у котів може розвинутися непереносимість лактози, що проявляється розладом шлунку, блювотою, метеоризмом та болем в зоні живота після вживання твариною молока.

Кошенята мають ферменти, що допомагають їм перетравлювати молоко мами-кішки. Щойно вони відучуються від маминого молока їхній організм поступово перестає виробляти ферменти, необхідні для його розщеплення,
- пояснює експертка.
Кіт п’є молоко, фото
Фото: rbc.ua

Висока жирність продукту

Мітчелл зазначає, що домашні улюбленці схильні до ожиріння. Тож споживання молока, яке має високу жирність, може сприяти збільшенню ваги тварини. Втім, якщо кіт не має непереносимості лактози, то його можна пригостити молоком у кількості чайна ложка продукту 1-2 рази на тиждень.

Рослинні альтернативи - теж ні

Організм тварини важко перетравлює цукор, олії та загусники, що можуть міститися у вівсяному, соєвому, мигдальному та кокосовому молоці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чому потрібно вигулювати котів на вулиці. Як правильно це робити - дізнавайтесь у цій статті .