Підготовка до сезону: чим підживити виснажений ґрунт восени

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обрізати троянди восени. Що ж до городніх культур, то всім відомо, що після кожного врожайного сезону, ґрунт стає виснаженим та бідним на поживні речовини.

Тому варто подбати про те, щоб вчасно його оздоровити й підживити. Найкраще зробити це саме восени. Про це розповіли на ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вже зараз варто подумати про сівозміну, запланувати, де й що посадите у наступному році. На одному і тому самому місці одні й і ж культури сіяти та садити не можна.

Перш за все, до виснаженого ґрунту варто внести мінеральні добрива: азот, фосфор і калій. Це забезпечить майбутні рослини необхідними поживними речовинами.

Зі стебел овочів, врожай яких ви уже зібрали, можна зробити компост. Для цього їх треба подрібнити та закласти у ґрунт з перегноєм або вже готовим компостом. Таке органічне підживлення буде дуже корисним для землі восени.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З такою підготовкою вдасться легко підготувати ділянку до майбутнього городнього сезону. Рослини будуть добре рости на підготовленому ґрунті. Також ми розповідали, чому не варто лишати на зиму бур’яни.