Лінь не доведе до добра: чому не можна залишати на зиму бур’ян на городі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як зберегти на зиму розсаду суниці . Потурбуватися треба і про самі грядки.

Станом на середину жовтня урожай вже зібрано, а на його місці лишається розкішна кількість простору для бур’янів. Їх теж треба вчасно прибирати з городу. Як пишуть на ProstoWay , не допоможе не зібрати бур’янового урожаю в наступному році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо прибирати бур’ян з грядок

Це етап багато хто ігнорує, але це дуже дарма. Річ у тім, що поки насіння бур’яну не встигло дозріти й осипатися в ґрунт, трави слід позбутися. Її треба вирвати негайно, щоб бур’ян не розмножився за допомогою насіння.

Садівники, які не прибирають на зиму бур’ян, аргументують це тим, що мороз все одно знищить його. Але це стосується виключно дорослих рослин, тоді як насіння спокійнісінько лежатиме в землі і зійде раніше, ніж ви навесні доберетесь до грядок.

Якщо ви перекопаєте грядки з бур’яном, то насіння заховається в ґрунті й, можливо, зійде ще восени. Тому, зібравши весь урожай зі своєї ділянки, не забудьте прибрати також всі бур’яни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вирвану траву слід виносити за межі городу, щоб вітер не розносив насіння. Також ми розповідали, як використовувати на городі кавову гущу .